Statistiken som ger mig rätt i det jag säger !!

Ni som följer min blogg vet att jag tycker att akademiverksamheten inte är tillräckligt bra i vare sig Sandvikens IF eller Gefle IF.
Våra 2 största klubbar får fram för få elitspelare, får fram för få startspelare i sina a-lag och får fram för få truppspelare till sina a-lag.
Jag är ju inblandad i just det här i SIF och jag erkänner utan en sekunds funderingar att vi måste bli bättre, göra om det här på ett lite annorlunda sätt och sätta högre krav på vår verksamhet.
Vi och GIF är väldigt jämna i vår verksamhet, ofta skiljer sig någon årskull åt till förmån för någon av klubbarna, men med årskullen efter ser det ofta ut att vara tvärtom.
Det som förvånar mig oerhört i det här är att GIF har en helt annan syn på sin verksamhet än vad jag har på våran.
Det är väldigt bra standard på vår akademi säger både Jocke och Mehmet i GIF när dom intervjuas på gif-podden och ibland av Hugo.
Hmmm tänker då jag, kanske vi har en väldigt bra akademi i SIF om dom tycker att deras i GIF är väldigt bra, eller? dom är ju verkligen likvärdiga.
Men sedan inser jag att jag kan ju inte stå och ljuga för mig själv, hur ska vi då kunna bli bättre i SIF?
Förnekelsen av ett problem är det största hotet mot att kunna bli bättre och den förnekelsen har jag bränt upp för länge sedan, medan den tydligen har ett fast grepp i vår grannkommun.
När jag har pratat med Martin Falk så har vi samma syn på problemet och det är en jättebra förutsättning för att förändra saker till det bättre, för vi vill bli en akademi som producerar elit och a-lagsspelare årligen i klubben.
Till 2021 kommer det att hända mycket runt akademin och redan nu har Martin och Thomas grejer på gång till 2022 osv,

Här kommer iaf siffror om antal spelminuter för talanger (födda-00 och senare) i div 1 norra under säsongen 2020.
Dom 2 sämsta lagen i hela div 1 norra på att släppa fram och producera talanger är Sandvikens IF och Gefle IF !!
Jag är inte ett dugg förvånad, men det här bryr sig nog inte ansvariga i GIF sig om, för dom har ju tydligen en jättebra akademi, iaf om dom själva får säga det.
Vi båda klubbar är sämre än IFK Berga, Karlslund, Team T/G och allt vad dom heter.
Här kommer spelminuter för talanger 20 år och yngre i div 1 norra säsongen 2020.

1. IK Frej ca 24 000 minuter
2. Nyköping ca 11 500 minuter
3. BP ca 10 500 minuter
4. IFK Luleå ca 7 000 minuter

15. Gefle IF ca 1 000 minuter
16. Sandvikens IF ca 700 minuterGillar