Sportchef till SIF !!

Som säkert de flesta fotbollsintresserade vet har nu Anders Boman hoppat av tränarjobbet i SIF med 3 omgångar kvar och istället tagit rollen som föreningens sportchef.
Tänker man till lite så är ju inte avhoppet som tränare i dagens läge särskillt dramatiskt.
Man vill säkert avsluta snyggt och ta 2:a platsen i serien bakom Piteå, men i övrigt är säsongen slut för SIF detta år, det blir ingen uppflyttning till div 1 som var målsättningen.
Istället börjar fokus nu att läggas på nästa säsong och det är här som Anders nu kommer in i bilden.
Den här tiden är oerhört viktig inför nästa säsong, med nya spelarkontrakt, ev nyförvärv, scouting av intressanta spelare mm.
Med det skifte Anders här gör, så får föreningen mer tid och resurser för att göra en bra start på den kommande säsongen, med bl.a kontraktsförlängningar, scouting på nya spelare/tränare, men även en fortsättning på hela ungdomssidan med tränare, serietillhörigheter mm.
Jag själv har tex redan suttit med Anders och diskuteras P14 inför nästa säsong.
Med sig i jobbet kring ev nyförvärv finns redan en nytillsatt rekryteringsgrupp i föreningen.
Nu tar den tidigare assisterande tränaren Stefan Lundin över som huvudansvarig de sista 3 matcherna, med start i dagens hemmamatch mot Selånger.
Jag själv kan tycka att den här tydliga rollen borde ha tillsats för flera år sedan i föreningen, då vi växer rejält på hela ungdomssidan, a-laget växer i kostnader och sportsligt, med div 1 som en första högst realistisk målsättning, rekryteringen av spelare och ledare, allt från U-sidan till A-sidan är väldigt viktig och alla dessa kontakter blir bara viktigare och viktigare.
Gillar

Kommentarer