SIF vann, men men !!


Sandvikens IF vann hemmamatchen mot Gällivare/Malmberget med 3-2, i en match som man borde ha haft 4-0 i halvtid, men får vara glada för att man vann till slut.
En match som det bara fanns ett lag i på 45 minuter, SIF var enormt överlägsen och radade upp chans på chans på chans och brände så många så folk satt på läktaren och skrek att det var omöjligt att missa så många lägen.
Jag är ganska försiktig när jag säger att man borde ha haft 4-0, men effektiviteten var som bortblåst när man närmade sig målet.
Men SIF har ändå fullständigt komfortabel 2-0 i halvtid, efter mål av Marcus Hägg x 2.
MEN och här kommer verkligen MEN, jag såg spelare som inte var beredd att göra jobbet sista 10 av första halvlek, antagligen för att man kände sig totalt överlägsna, men sådant gillar jag inte.
Börjar 1 börjar snart nästa och sedan är det igång med allt fler.
I halvtid sa jag till mina grannar på läktaren att nu måste Daniel Badjelan in för att nu måste man få in karraktärer för att sätta stopp för det jag såg från minut 35.
Det jag var rädd för hände, SIF är inte med i matchen när 2:a halvlek startar och allt är bara passivt och oengagerat och publiken börjar fundera vad som händer, men det här började med någon spelares attityd i matchminut 35 och sedan hakade fler och fler på.
Det här är långt ifrån ovanligt.
Gällivare kvitterar till 2-2 och med 20 min kommer Daniel in och spelar tryggt, jobbar hårt och kan vinna några dueller och laget återfår viss trygghet.
SIF skapar sedan några bra chanser att avgöra, till slut kommer det avgörande målet då Hägg hittar Bale fri som bara behöver raka in bollen i öppet mål.
Sammantaget så borde SIF ha vunnit överlägset, men klara tendenser med att fuska med jobbet kom från minut 35, som höll på att sluta med tappade poäng.
MEN att komma tillbaka efter tappad 2-0 ledning och tappat spelmässigt grepp om matchen, är ändå jäkligt starkt gjort av SIF !!!​
Fortsatt serieledning för SIF med 2 poäng, då även Hudiksvall vann.

Gillar