SIF förlust mot VSK !!

​Sandvikens IF förlorade ikväll hemmamatchen mot Västerås SK med 1-3, efter 0-0 i halvtid.
Jag hör folk på läktaren säga att första halvlek är riktigt dålig från båda lagen, jag hör kommentatorerna i "livesändningen" säga att första halvlek är en av de sämsta i årets div 1 fotboll.
Själv tycker jag att SIF får matchen exakt dit dom vill och man håller bekvämt 0-0 utan att för den skull vara speciellt defensiva, för mig är det taktik som utföres väldigt bra, det är intressant det oxå.
Första 10 min av den andra halvleken blir SIF`s och insidan av stolpen räddar VSK från ett hemmamål.
Men efter ca 58 min kommer 0-1 från ingenting egentligen, men man tappar positioner och man hamnar för djupt i eget straffområde och det ger någon meter extra för VSK att få skottläge och 0-1.
Sedan kommer en domarinsats som måste betäcknas som den sämsta prestationen på VM arenan sedan arenan byggdes.
Olof Mård och en VSK forward löper axel mot axel och hakar i varandra och båda ligger i luften ca 1,5 m UTANFÖR straffområdet och dom landar inne i straffområdet.(går väldigt bra att titta på repriserna på olika medier)
Frispark kan domaren naturligtvis ha dömt om han nu ansåg att någon var värre än den andra i den situationen, men hur faan kan det bli straff?
Nästa fråga, är det assisterande på linjen som bedömer att det är innanför?
Om det är han som anser att det är inom straffområdet  missar han alltså sammanstötningen med 1,5 meter och en sådan skall alltså döma offside där det ibland handlar om en decimeter hit eller dit. 
VSK gör 2-0 på straffen och otroligt tungt för SIF att kunna komma tillbaka då.
VSK tar också ganska naturligt över spelet på plan därefter, för mål inom fotbollen och många andra idrotter förändrar mentaliteten åt olika håll beroende på framgång eller motgång.
Sedan kommer en kompensation och SIF får en straff när "någon" håller i en SIF:are i straffområdet på en hörna och SIF gör 1-2.
Men om man som domare tror att man då räddat upp en del av första straffen som man gav till VSK, då är man verkligen ute och cyklar, det misstaget förstör matchen fullständigt för SIF.
Slutresultatet 1-3 kommer i slutminuten på en miss av Markström.

Slutligen en rolig kommentar av VSK tränaren Tor Arne Fredheim som jag spelat mot i Superettan, då han lirade i IFK Norrköping.
I TV-sändningen säger han att han inte förstår varför det inte blev en frilägesutvisning på Olof Mård när VSK fick straff !!
Det är komik det, här är Tor Arne bättre än Özz Nujen !!


Gillar