SIF - IK Brage 1-3 (0-0)

​IK Brage vinner kvällens Svenska Cup match mot Sandvikens IF med 3-1 efter 0-0 i halvlek.
Men jag är otroligt besviken på SIF i den här matchen, den här skulle man bara ha vunnit !!
Kanske är det min vinnarskalle som tycker detta, men ingenting med Brage imponerade idag på mig, så jag har svårt att ta den här förlusten.
​​

Direkt tar SIF ett klart initiativ om matchen och äger mycket boll, både mitt på plan och på Brages planhalva, men man har svårt att komma igenom till riktigt heta målchanser.
Undantaget är ju Seth Rudolphs skottläge från straffpunkten efter ett inspel snett bakåt, men en offrande brageback täcker målet från påhälsning.
Halvtid 0-0 är väl inte orättvist, men definitivt var SIF det bättre laget och låg klart närmast ett 1-0 mål, frågan är om Brage ens har ett avslut mot mål?
Man skall dock komma ihåg följande och inte luras av bollinnehavet, IK Brage var INTE bra, det syns tydligt att det är ett lag helt utan självförtroende som just nu har allvarliga problem i div 1 och lär så fortsätta att ha, efter vad dom visade upp idag.

Till andra halvlek förändras matchbilden lite, SIF börjar oerhört passivt första 10 minuterna och tappar allt bollövertag till Brage som får ett tryck direkt mot SIF målet.
I det här läget har inte SIF ett mittfält vars defensiv är styrkan, resultatet kommer direkt med ett 0-1 mål, tyvärr efter en styrning på egen försvarare.
Inte så långt efteråt kommer 0-2 målet efter en "indianare" på egen plan halva av Jonas Österberg, som tyvärr var delaktig även i 0-3 målet.
En annan spelare som hade det tungt idag var Anthony Allison som var helt ur balans mentalt och borde nog ha blivit utbytt tidigt i andra halvlek då man såg att det här kan sluta med ett rött för Allison som redan var varnad.
Med 10 min kvar kom tillbudet man bara väntade på, men efter domarprat med de assisterande kom man inte fram till något och Allison kunde fullfölja matchen.
Med några minuter kvar kommer 1-3 genom inhoppande Emil Vigren, men matchen var i praktiken över.
En fin publiksiffra på Jernvallen på nytt, en bit över 900 åskådare.

Gillar