Sandvikens IF`s akademi !!

Snart firar Sandvikens IF 3 år med sin ungdomsakademi och under tiden har mycket hänt.
Vi har gjort fel i vissa saker och fått ändra oss och vissa saker har vi utvecklat åt rätt håll och som nu ser väldigt intressanta ut.
Som en ung akademi lär man sig snabbt vad som inte gick som planerat och då är det bara att ändra och försöka gå en annan väg.
Vi jagar i vinter vid SVFF`s granskning av vår akademi vår 2:a stjärna, vilket vi hoppas klara och då har vi klarat av 2 stjärnor på 3 år, men det blir naturligtvis tuffare och tuffare ju fler stjärnor man jagar.
Akademierna får betyg från 1 till 5 stjärnor, efter hur bra klubbarna lyckas med sina utbildningar och framgångar med att få fram egna spelare till våra 3 högsta serier.
Malmö FF och Brommapojkarna är våra bästa klubbar och ligger på maximala 5 stjärnor.
I år har SIF tex fått poäng för York Raphaels allsvenska spel i Kalmar FF och Nahoum Zero som gjort div 1 debut i Gefle IF och vi har möjligheter till poäng med våra egna a-truppspelare Farad, Melker Dahlkvist och Elias Lindgren under hösten, men det handlar även om att våra lag skall genomgå olika kurser, träningstillfällen, matchtider, tränares utbildningar mm.
I år har vi vunnit 4 st DM-guld, 2 st på flick och 2 st på pojksidan.
Maja Hansson har varit på läger med U19 landslaget på flicksidan.
Våra ungdomslag har under året vunnit många serier, men då pratar vi om lokala serier, på regional nivå har vi det tuffare.
Här har vi en sak vi vill/måste bli bättre på, nämligen att få fram unga spelare som klarar sig bra även i regionala och nationella serier.
Individen är ändå den viktigaste delen i vår utbildning, vi vill få fram a-lagsspelare.
Just nu tittar vi på våra trupper till säsongen 2020 och scoutingarbetet under 2019 ligger till stor grund för den.
På just scoutingarbetet är vi helt överlägsna i distriktet, det är bara SIF som bedriver en sådan verksamhet, vilket vi får stor uppskattning för från ledare, spelare och föräldrar i alla möjliga lag runt om i distriktet.
Men vi måste fortsätta att försöka bli bättre på allt med våra utbildningar, vi måste få fram fler egna a-lagsspelare helt enkelt.
När trupperna är satta skall jag presentera dom här med tränare till lagen.
Till säsongen 2020 kommer våra 4 äldsta lag på ungdomssidan spela i följande serier

U19 Regional
U17 Regional
U16 Nationellt
F17 SM
Gillar

Kommentarer