Sandvikens IF i samarbete med Spansk fotbollsskola !!

​Sandvikens IF startar ett samarbete med en fotbollsskola nere i Almunecar i Spanien.
Det är sportprofilen Frida Nordstrand från Viasat som är länken mellan fotbollsskolan och Sandvikens IF.
Det kommer att bli ett samarbete av ledare, ledarutbildningar, fotbollsskolor och spelarutbyten.
Dom som driver fotbollsskolan nere i Spanien jobbar mycket med att utbilda just ledare och har väldigt många kontakter inom fotbollen i Spanien.
Ett första steg blir att göra en fotbollsskola för svenskar nere i Spanien inledningsvis, för att nästa år hålla fotbollsskolan i Sandviken.

Spanjorerna har tagit fram ett paket för 1 vecka där svenska barn skall kunna komma dit med sina familjer, eller ensamma, eller med laget för att delta i fotbollsskolan.
Detta gäller för barn mellan 6 -15 år.
Sedan har vi många barn/familjer som inte själva har ekonomiska möjligheter att åka på detta, men då kommer SIF in med sitt "framsteget", och här har Frida jagat sponsorer för att få hjälp med ekonomin så ett flertal barn som inte har ekonomin, ändå kan få chansen att åka genom sponsorer.

För dom som betalar är det mest fråga om plats på hotellet hur många man kan vara.
Lägret startar i år den 6 Juli och pågår 1 vecka.
Frida och Sandvikens IF kommer att vara med hela vägen från avresan i Sandviken, på plats nere i Almunecar i Spanien och åter hela vägen hem till Sandviken.
Frida pratar lyriskt om projektet som tagit fart främst under Göransson Cup helgen, då spanjorerna var på besök för att bekanta sig med Sandviken och Sandvikens IF.
Jag kan garantera att det här är ett minne för livet för barnen som kommer att åka dit säger Frida, som själv brukar semestra i detta område och därmed följt fotbollsskolan på nära håll.

Anmälan till denna fotbollsskola och övriga uppgifter kommer inom kort att komma ut på Sandvikens IF`s hemsida.


Gillar

Kommentarer