Sandvikens IF höjde sig till 2-stjärnor av SEF !!

Som jag tidigare har skrivit så har SEF (svensk elitfotboll) varit på Sandvikens IF`s klubbrum och tittat på föreningens akademiverksamhet 2019 och före det fick klubben skicka ner mängder med material till Stockholm för genomgång av SEF.
Alla klubbar vill ju bli bättre och SEF har nu gått igenom samtliga godkända fotbolls akademier i Sverige och här kommer resultatet.
Till min glädje klarade SIF av att höja sig rejält poängmässigt och gick från 1 till 2 stjärnor och det var föreningens förhoppning att vi skulle klara under 2019.
Antal godkända fotbollsakademier av SEF har höjts på ett par år från 53 st till 61 st och Sandvikens IF ligger på plats 53 av dessa och vi höjde poängen 8:e mest i Sverige under fjolåret vilket naturligtvis var bra, så nu börjar marschen mot den 3:e stjärnan som tex Gefle har (ligger 32:a låg 36:a 2018)), jag gissar att vi når den om 2 år.
Vi har ju en relativt nystartad akademi, men jag tycker att föreningen börjar komma in i det här nu.
- Den här certifieringen är jätteviktig för oss säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll. Det hjälper oss att kvalitetssäkra fotbollsklubbarnas spelarutbildningar.
- Det är 5 st klubbar som nu fick en extra stjärna (däribland alltså Sandvikens IF) och det är 3 st klubbar som blir av med en stjärna.
Det finns 9 klubbar i Sverige som har maximala 5 stjärnor, det är som väntat Malmö FF och Brommapojkarna som står i en klass för sig, dom leder akademi ligan på 5310 poäng respektive 4993 poäng, sedan är det ett rejält hopp ner till Elfsborg på 3:e plats på 3359 poäng.
Sandvikens IF fick ihop 975 poäng och Gefle 1356 poäng.
Längst ner på listan hittar vi Dalkurd på 759 p och Oskarshamn på 791 poäng.

Gillar

Kommentarer

Kryddan
,
vad får man poäng för?

- Utbildade ledare?
- faciliteter?
- sportsliga framgångar?
- Egna talanger i A lag?

skriv gärna det för oss som inte förstår 😊
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Tjena !! Vilka utbildningar våra ansvariga huvudtränare i lagen har, olika föreläsningar man håller för sina lag, faciliteter, träningstillfällen och matchtillfällen per lag och spelare, spelare man får fram till utlandet, allsvenskan, superettan eller div 1, serietillhörighet för våra äldsta ungdomslag, organisation runt lagen, skolsamverkan, samarbete med andra klubbar mm.
nouw.com/fotbollsscouten