Sandvikens IF herrar vann mot BK Forward, medan Gefle IF förlorade i Karlstad !!

​Sandvikens IF`s herrar i div 1 vann hemma mot Örebro-laget BK Forward med 1-0 efter att Slava Koidan slagit in en straffretur i matchminut 49.
SIF ägda ganska mycket boll i första, men skapade förhållandevis få målchanser under halvleken, närmast var Bellander med en nick i ribban.
Lite för mycket "safepassningar" i sidled gjorde att man fick möta samlat försvar allt för ofta, ibland önskade jag att någon mittfältare vågade ta den där 40/60 bollen in bakom bortaförsvaret för att sätta mer hot mot dom och det uppstår lätt 2:a bollar på dessa inspel att få jobba på också.
Men mål blev det för SIF och något mål till borde det ha blivit för SIF.
Efter 4 min av andra halvlek döms en solklar straff till SIF sedan Emil Bellander rivits ner i fritt läge, Leo Englund skjuter men bortamålvakten räddar, men returen bredsidar inbytte Slava Koidan in till 1-0.
Det hände mycket offensivt runt Koidan, så Pelles byte var väldigt lyckat, bra fart i benen och några fina framspelningar till lagkamrater i djupet, men inget som man tog riktigt vara på.
Bellander brände 2 bra chanser och när han gör mål så vinkades det av för offside.
SIF borde ha avgjort med ett 2-0 mål i mitten på andra halvlek, men får istället vara glad att inte Forward får en straff på övertid då en bortaspelare faller i straffområdet.
Som helhet en klart rättvis hemmavinst och fortsatt en 5:e plats i serien.

Sandvikens IF - BK Forward  1-0
Målskytt:  Slava Koidan
Publik  641Gefle IF förlorade i Karlstad då man mötte hemmalaget Carlstad United, man förlorade med 2-1.
Men poängen var nära för GIF, Carlstad U avgör med endast 2 min plus stopptid kvar av matchen och det är Timothy Mcneil som avgör matchen.
GIF`s mål gjordes av Isak Rojos och innebar kvittering till 1-1 efter ca 60 min spel.
Alla andra lag i botten förlorade också, så GIF har fortfarande 3 p ner till negativt kvalspel och man innehar en 12:e plats i serien.


Bättre gick det för Gefle IF damer i div 1, man vann mot Ljusdal med 2-0 och kravlade sig upp ovanför nedflyttningsstrecket, 1 poäng före Hille IF som nu ligger först under strecket.
Karin Weinacht blev 2-målsskytt och i nästa omgång blir det "derby" på Jernvallen då Sandvikens IF - Gefle IF möts.

Gillar