Sandvikens IF avgjorde seriefinalen med 5 min kvar !!

​I dag spelades seriefinalen i div 2 norra Svealand mellan Sandvikens IF - Hudiksvall på Jernvallen inför fina 1202 åskådare.
Som helhet en "tajt" match som såg ut att sluta 0-0, men jag tycker ändå att SIF till slut vinner välförtjänt.

Första halvlek är en liten gäspning rent spelmässigt från båda lagen, men jag tycker att Hudik är ett fysiskt starkare lag under dessa 45 min.
Man kontrollerar SIF`s anfallare, man vinner mycket 2:a bollar på mitten, man känns större, starkare och bekvämare där ute än SIF, utan att man för den delen skapar något själva värt namnet, förutom på ett skott som går rakt igenom en klunga framför Kalle Jansson i hemmamålet, som får göra en fin reflexräddning.
Sedan är jag lite besviken på att SIF inte har 11 spelare som trivs att spela en seriefinal inför 1200 åskådare, detsamma märkte jag mot Valbo också inför storpubliken där.
Den andra halvleken lyfter sig SIF och jag tycker att man i den halvleken blir det bättre laget på plan och man skapar 2 st jättechanser från Marcus Hägg.
Man började känna att det här vinner SIF, men klockan rusade snabbt framåt och helt plötsligt stod klockan på 85 minuter, men då hände det ....
Man får in bollen i straffområdet till Hägg som håller i bollen och hittar Sunday Bale 3 m från mållinjen och i kamp mot någon Hudikförsvarare så stöter han in vinstmålet i öppet mål till stort jubel.
Tränartrion i SIF tycker jag gör några riktigt bra byten och dom skall definitivt nämnas i den här segern.
Nu återfinns alltså SIF i serieledning och är 2 poäng före tvåan Hudiksvall och sedan är det långt ner till tredje lag.
Gillar

Kommentarer