Sandviken slår ut AIK i cupen !!

Återigen står Sansviken för en jätteprestation i Svenska Cupen, ikväll slog man ut självaste AIK hemma på Jernvallen efter förlängning med 3-2.
Publiksiffran blev 2859.

Jag sms:ade till tränare Andersson föra matchen och sa att vi i SIF 2 vann med 6-2 igår mot Skutskär i premiären på nya konstgräset och att han väl inte kunde förstöra klubbens snitt med ett sämre resultat mot AIK.
Nu sänkte ju Tony det fina snittet med att "bara" vinna med 3-2, men det får väl vara för den här gången då, Tony !!!!

Nu mer allvarligt.
SIF gör åter en riktigt, riktigt bra cupmatch mot toppmotstånd.
Förra året blev det 3-3 mot Malmö FF och sedan utslagna efter föärlängning, men nu kom revanschen istället mot AIK.
Segern skrevs till 3-2 efter förlängning, 2-2 efter ordinarie tid och segerskytt blev Andrew Stadler.
SIF var absolut inte sämre än AIK över 90 minuter, man håller helt jämna steg med topplaget i allsvenskan spel och chansmässigt.
Däremot bjuder man på mycket mer risker i sitt spelsätt än vad AIK gör, men det är en annan sak.
Jag såg flera intressanta saker idag med SIF, Hjalmar Öhagen som högerback var direkt lysande, Seth Rudolph är en målskytt som vill gå i djupet, när SIF lär sig det så kommer fler mål, Andrew Stadler var så där grymt bra som han ibland kan vara, Jensa Åberg strålande på mitten och Jimmy "vesslan" Hansson som är hur bra som helst på vänsterbacken och samarbetet med Sipuri håller allsvensk nivå.
Jag kan fortsätta med Jonte Hellströms inhopp som ger offensiv energi till laget när det som bäst behövdes och till slut har vi även Richard Anderssons straffräddning med 15 sek kvar.
Dom som jag inte har nämn nu, dom har jag bara glömt bort att nämna.
I tv efter matchen sa AIK`s lagkapten Nils Erik Johansson att förlusten var en katastrof och att Sandviken hade varit det bättre laget !!

AIK fick efter matchen stå till svars inför sina fans som INTE var nöjda med att åka ur Svenska Cupen.

 

 

Gillar