Rättvist seger på VM-arenan !!

Sandvikens IF vinner derbyt mot Gefle IF med 2-0 i en match med 2 lag som hade stor respekt för varandra.
När det ena laget fick bollkontroll föll motståndarlaget hem och ville döda ytor och så var matchbilden stora delar av första halvlek.
John Junior blir neddragen när han är igenom i straffområdet och Martin Springfeldt bombar in straffen till 1-0, just det målet styr sedan hela andra halvlek.
SIF faller hem och bevakar och hoppas på kontringslägen och GIF kliver fram och försöker luckra upp SIF.
SIF vinner till slut rättvist, förutom Springfeldts straffmål bränner Bonnah och just Springfeldt en dubbelchans som "måste" vara mål i sådana här jämna tillställningar.
GIF har inte en enda het målchans på 90 minuter, då dom konstant fastnar i SIF`s defensiv och utan heta målchanser eller mål blir det oftast inga poäng heller.
Matchen avgöres dock helt när Danilo Al-Saed fullkomligt lysande dribblar förbi Kalabane och rullar in bollen vid den bortre stolpen bredvid Markström.
Jag vet egentligen inte vad som sägs mellan bänkarna i slutet på matchen, men upprört var det iaf.
Jag tycker GIF gör det bra, framför allt på mitten med Granat och Sandlund, medan dom inte hade något vapen offensivt.
SIF har en 3-backslinje som idag tog en gruvlig revansch på senaste matchen och gör en 100 procentig insats och sedan har man John Junior som gör lite som han vill ibland.
Matchens behållning för mig var iaf prestationen Danilo gör vid 2-0, helt lysande och så här ser det ofta ut på träningarna från hans sida.
Han kornade upp en slalombana med Oscar Karlsson och Kalabane och sedan rundade han dessa som om dom var slalompinnar !!
Nu klev vi åter upp på en 2:a plats i tabellen och där vill jag gärna att vi bli kvar.
Vill passa på och tacka Västra Flanken för ett strålande jobb med stämningen på matchen, samt Sandvikens IF som skänkte 50 000 kr till kvinnojouren i Sandviken, åter ett bevis på hur den här föreningen jobbar, fantastiskt !!

Sandvikens IF - Gefle IF 2-0 (1-0)
1-0 Martin Springfeldt
2-0 Danilo Al-Saed

Publik 500Gillar

Kommentarer

Tomas
,

Hej Tony! Jättebra inlägg. Du är nästan lite blygsam i din analys. SIF var helt överlägsna och det verkar som att GIF inte tror på sig själva för fem öre.