Okunskapen lyser igenom !!

Jag kan inte låta bli att ta upp spelsystem här på bloggen och då är det egentligen inte hur man använder sitt spelsystem utan bara siffrorna i spelsystemen.
Jag hör nämligen tränare i olika lag i vårt distrikt och även folk utan tränaruppdrag säga att 4-4-2 är gammalmodigt och nu gäller 3-4-3 eller 4-3-3 eller vad det nu är.
Men dom här människorna som vill låta lite mer "moderna" har inte en aning om vad dom pratar om, det visar bara på att okunskapen lyser igenom.
Spelsystem i siffror är en trend och inget annat !!
Precis som om du köper tajta byxor, sedan kommer vida byxor och 7 år senare blir det mer "normala" byxor och sedan är det tajta som gäller igen och ungdomen som växer upp gapskrattar åt dom som hade vida byxor och kallar det för "uråldern", men sedan kommer även dom byxorna tillbaka, det är ganska roligt det här.
Tittar vi bara på siffror så spelade man 3-2-5 i början på 70-talet där även 2-3-5 återfanns, sedan kom 3-4-3 och efter det 4-4-2 i slutet på 70-talet men även 4-3-3 och sedan 4-5-1 och många pratar som om dom här uppställningarna är "moderna eller gammalmodiga"" idag, det är ganska komiskt faktiskt !!
Tänk när lagets tränare säger att i år ska vi spela 3-2-5, skithäftigt skriker laget, sedan kommer någon äldre och säger att det spelade man för 50 år sedan, det kallar jag för "gammalmodigt" !!
Lite roligt skulle det faktiskt vara.
Det viktigaste är sedan hur man använder spelarna i systemet, det vet jag, frågan är om dessa personer vet hur man använde spelarna förr i spelsystemet? Nej, trodde väl det !!
Prata gärna spelsystem i siffror, men använd aldrig ord som "gammalmodigt" eller "modernt", för då avslöjar ni er som ganska okunniga på er fotbollshistoria.
Alla spelsystem i siffror har antagligen redan använts för 30-60 år sedan, så så "moderna" eller "gammalmodiga" är ni tränare !!
Lite nyttigt att få veta ibland bara.


Gillar