Nytt läge för GIF !!

Ena dagen hyllade som idoler, andra dagen ifrågasatta efter några dåliga prestationer/resultat.
Lika fel som att hylla ett lag som presterar bättre än vad man egentligen är, lika fel tycker jag det är att gnälla och ifrågasätta hur laget nu har blivit så dåligt.
Vi tar det från början.

GIF hade en period som var fenomenalt bra för att vara just Gefle IF.
Laget vann ett flertal matcher i rad och spelade bra fotboll, man hade det där "flytet" som alla som håller på med idrott vet vad det är.
Ibland sitter det i ett par matcher, ibland betydlight längre, som i GIF`s fall.
Det svåra i en sådan här situation är att inte skena iväg och TRO att man är så här bra, för när det vänder måste man vara förberedd på att jobba mycket hårdare, mycket defensivare för att få poäng med sig i kommande matcher.
Stolpe in blir väldigt fort stolpe ut.
Är man inte förberedd på det mentalt, utan man fortsätter som i matcherna  när "allt bara rullade på och allt man gjorde blev rätt", så tappar man snabbt fokus och självförtroende för sin uppgift och "vips" så är man precis så mänskliga som motståndarna vill att motståndet ska vara.
Man tar fel beslut, man är okoncentrerad, man litar inte på varann mm mm.
Det kan gå fort, ibland oerhört fort att falla in i denna negativa trend som just nu GIF har hamnat i.
LAGET svävade upp för högt och slog sig för bröstet och nu är det "fritt fall" om man pratar Lisebergsspråk.

Hur bör man göra för att bryta denna dystra period med 11 baklängesmål på 3 matcher?
Gå ut och prestera en bra defensiv med stränga regler för spelarna i det offensiva spelet.
Man måste tillbaka till grundiden för GIF och jobba väldigt styrt därifrån.
Hur tråkigt det än låter skulle en 0-0 match vara perfekt för GIF just nu.
Man ser åter att man kan spela snålt, man kan börja plocka poäng igen och man har fått sig en näsbränna att man inte är ett topplag i allsvenskan, utan man ska jobba efter sina förutsättningar.
När man gör det är man ett förbannat svårslaget lag, men nöj er med det, skena inte iväg och prata medaljer och trams, bara för att man är inne i ett "stim" med framgång.
Ta till vara framgångarna med stolthet och glädje, men behåll huvudet kallt och fortsätt att se till er kapacitet, då blir inte djupdykningarna lika häftiga och tunga att jobba med.
För att se GIF förlora mot Gais 1-3, mot AIK 0-3 och mot Mjällby 1-5, det skyller jag enbart på att man inte klarade av att ta framgångarna på rätt sätt.
I motgångarna började även domarens insattser att kommenteras, vilket aldrig hade kommenterats under medgångstiden, vilket tyder på fel focus från samtliga.
Gefle IF SKA förlora i allsvenskan och man SKA vinna i allsvenskan, man ska aldrig behöva förklara bort en förlust, på den nivån ligger inte Gefle IF.
Gefle IF är för mig ett mittenlag i allsvenskan med allt vad det innebär.
Nu kör vi på 0-0 mot Örebro SK i nästa omgång och så är GIF tillbaka på banan igen, med en erfarenhet rikare !!!

 

Gillar