Natt och dag mellan SIF och GIF, det gör och kommer att göra stor skillnad mellan klubbarna !!

Jag pratar inte om poäng, inte tabelläge och inte hur det kommer att gå på lördag, jag pratar om framtid i detta inlägg !!
Här ska jag skriva om den stora anledningen varför klyftan kommer att växa ännu större mellan SIF och GIF än vad den redan är idag.
SIF har byggt och byggt under många år för att vara där dom är idag och dom fortsätter att bygga föreningen ännu starkare, det kommer alla att få fortsätta att se under kommande år, det är alltid saker på gång.
Klubben har gått back ekonomiskt 1 år på de sista 16-17 åren tror jag det är, det säger väldigt mycket om organisationen i Sandvikens IF.
Det här innebär ju också att förutsättningarna är väldigt bra för SIF att fortsätta bygga sig ännu starkare på alla plan och när man väl tar steget upp i superettan, så kommer man dit som en väldigt stark förening.
Våra rivaler i öst har istället avvecklat och avvecklat i sin organisation till en nivå som flertalet div 2 klubbar kan mäta sig med och ändå kämpar man fullt ut med ekonomin i en ganska smal klubb.
Det här är ingenting som behöver visa sig just idag eller i morgon, men på sikt kommer den klyfta som redan nu gjort SIF till den ledande föreningen i Gästrikland, bara att växa och bli ännu större till SIF`s fördel om inget drastiskt händer i GIF.
SIF`s poddkungar Mathias Åberg och Anders Sjöberg har i tidningen "din lokaltidning" blivit intervjuade och där har man ett långt reportage, där väldigt mycket klokt sägs av duon, där mycket handlar om derbyt och om framtiden.
Man har skaffat sig en fantastisk organisation i SIF på dessa år som är hjärtat i föreningen och som Pelle Olsson sa till mig när han var relativt ny i SIF "den här klubben är på vissa sätt större än vad det var i GIF under den allsvenska tiden".
På sikt kommer ingenting att kunna stoppa SIF`s avancemang till superettan, man ligger redan i framkant i serien och man fortsätter att växa med nya ideér och framåtanda som skapar ytterligare intresse, sponsorer, inkomster och bra renome i Sverige.
SIF har tagit över som "number one" i Gästrikland, det vet alla, oavsett vilket lag man håller på och det jag menar är att den här klyftan kommer att växa ytterligare om man tittar på hur klubbarna jobbar idag, ingenting tyder på något annat !!
Slutligen kommer jag till Micke Bengtssons uttalande om att SIF har helt andra förutsättningar (där håller jag med Micke, men förutsättningar är mycket annat än bara en spelarbudget) och det är det som jag har försökt tagit upp här.
Ekonomiskt skiljer det en del i de båda lagens spelarbudgetar, men långt ifrån någre jättestora summor som vissa verkar tro och Micke vill göra gällande.
Däremot handlar det om vad du gör med pengarna som du har att tillgå, där tycker jag Micke får självrannsaka sig, då pengarna han lagt på dyra spelare inte alls har varit lyckade, snarare misslyckade med undantag av Isak Lidberg.
Resultatet i de kommande matcherna har inget med detta inlägg att göra, utan det här handlar mer om framtidens ökande klyfta mellan klubbarna.


Gillar

Kommentarer

Tomas
,

Jag har svårt att förstå varför MB väljer att hylla SIF så tydligt som han gör. Jag förstår att han vill lägga över favoritskapet på SIF men då hade det räckt att nämna det sportsliga, att de har kryssat mot BP, besegrat Dalkurd och ligger en bra bit före i tabellen. Nu är han ute och pratar om att klubben SIF är så mycket bättre än klubben GIF och det kan inte vara kul att läsa som supporter till GIF. Tänk om tränarduon i Djurgården skulle gå ut och hylla AIK eller Hammarby på samma sätt, då skulle de tvingas avgå på stående fot.


För fotbollen i Gästrikland får vi hoppas att nya klubbchefen i GIF kan göra underverk. Tyvärr känns det tveksamt om han har de resurser, både ekonomiska och mänskliga, som krävs för att vända skutan. Ett exempel är bara ungdomsverksamheten. Där gör du och övriga underverk med SIF medan GIF har det väldigt kämpigt med sin ungdomsverksamhet.


Bra inlägg Tony, fortsätt så!