Mums, mums !!

Nu på eftermiddagen gick Stoke City ut med uppgifterna att dom värvat Xerdan Shaqiri från Inter, det har varit på gång ett tag, men det har varit fler klubbar inblandade i att försöka få Shaqiris namnskrift.
Han har nu blivit Stokes dyraste nyförvärv genom tiderna, affären gick på 12 miljoner pund och han har skrivit på ett långt kontrakt på hela 5 år med klubben.
För ett år sedan flyttade han till Inter, där han inte alls har lyckats och Inter såg väl chansen att kunna få tillbaka pengarna iom denna affär.
För Stokes del är det här hur intressant som helst, mycket i affären liknar förra årets värvning av Bojan från Barcelona.
En spelare som varit en jättetalang i klubben, men som inte alls lyckats i de klubbar som Barca lånat ut honom till.
Helt plötsligt kom vändningen för Bojan i Stoke och flera av toppklubbarna i England blev väldigt intresserade, men tyvärr kom skadan för Bojan som höll honom borta ända till årets säsongstart.
Tydligen bygger Stoke något som jag som supporter trodde var omöjligt för 2-3 år sedan, nämligen ett lag för topp 6 i Premier League.
Tyvärr är man inte komplett än som lag iom för många skador just nu, men efter jul har man ett lag på papperet som ingen klubb i England kan underskatta.
Vad sägs om tex Glen Johnson, Joselu, Arnatovic, Bojan, Affelay och nu Shaqiri !!
Alla dessa namn i mitt lilla Stoke City som fotbollsvärlden skrattade åt för några år sedan, då det var långbollar och jätteinkast som var Stokes kännetecken.
Nu är det "lirarnas" lag !!Gillar

Kommentarer

Alexander.Larsson
,
Riktigt läckert! Tyckte West Ham hade något på G också. En 16 åring från start som styrde hela mittfältet. Han var riktigt bra!