Min match gick ikväll !!

Jag såg verkligen fram mot att få se Real Madrid - Manchester City ikväll, lite käk ute först, smågodis och en läsk framför tv:n och sedan MATCHEN !!
Ni som känner mig bra vet att det här var en match som jag gillade skarpt, resultatet bryr jag mig mindre om utan jag tänker på det taktiska, hur man försvarar sig, vilka risker man är beredd att ta och hur man jobbar sista 3-delen.
Jag gillar ju skarpt Lars Lagerbäck och är uppväxt med honom som en "lärare" i mångt och mycket, jag har även spelat mot honom när han varit tränare i motståndarlaget.
Han går igenom mycket om Citys försvarsspel efter matchen, men tyvärr tar han inte upp det som jag ser som en otroligt viktig del i City`s seger ikväll, nämligen 3-backslinjen med försvarsspelare.
Normalt skjuter City fram sina ytterbackar väldigt högt i banan och låter en central mittfältare droppa hem och hjälpa till i försvarsspelet vid bolltapp, ett spelsätt som jag förövrigt inte alls gillar.
Idag valde City att spela det klassiska försvarsspelet med att anfalla på ena kanten och plocka hem ytterbacken på andra sidan, vilket innebär att du försvarar med 3 renodlade försvarsspelare som i regel är vana och bättre på att försvara sig än vad en "sittande" mittfältare är, dessutom ligger du mer rätt från början i ett försvarsspel än vad en "sittande" mittfältare oftast gör.
Ser redan fram mot returen, men jag förväntar mig inte en sådan här intressant match igen rent taktiskt, men hoppas jag har fel.Gillar