Matcher till helgen !!

​Till helgen spelas det några kvalmatcher i distriktet som är av intresse.
Främst gäller det kvalet till herrarnas div 3, där Brynäs hemma på Måsberget tar sig hand om Hille IF.
Två lag som krigade in i sista omgången i sina serier och borde komma väl förberedda till denna match.
Till div 4 kvalar Hagaström - Österfärnebo där hemmalaget har fördel efter att ha vunnit på bortaplan i första matchen.
Den andra kvalmatchen där spelas mellan GGIK - Brynäs 2, där Brynäs vann första matchen, men misslyckas deras a-lag i kvalet mot div 3 är Brynäs 2 ointressanta iaf då man inte kan spela i samma serie som 1:a laget.
Här har vi på nytt en fotbollsparodi i Gästrikland när man vägrar inse att det MÅSTE skilja 2 divisioner mellan klubbars A och B-lag.
En annan parodi i Gästrikland är Stensätra 2:ans 12-2 mot Högbo i kvalet till div 5, där Stensätra ställde upp med ett totalt överkvalificerat gäng till den matchen.
Fortsätter Gästrikland att tillåta att låta klubbars A och B-lag ligga divisionerna bakom varandra så har vi inte många klubbar kvar i fotbollsgästrikland !!
Småklubbarna hamnar i div 6 och de lite större lirar i div 4 och div 5 och till slut finns inte småklubbarna längre när intresset att "endast" få spela i div 6 försvinner bland spelarna.
Men det här har jag skrivit om många gånger tidigare, så jag får väl ge mig nu.
I U17 kvalar Gefle IF mot Umeå Akademi, matchen spelas på Gavlevallen.
Sedan möter Valbo FF i herrarnas div 2 serieledande Vasalund på hemmaplan på lördag och samma dag möter Sandvikens IF herrar Nyköpings BIS i div 1 hemma på Jernvallen.

Gillar