Mardrömsstart för Gefle IF i allsvenskan, eller?

​Kom precis hem och tittar på text-tv och ser slutresultatet BK Häcken - Gefle IF  6-1. 
Att torska borta mot BK Häcken är väntat och allt annat än en katastrof, men att förlora med 6-1 är ALDRIG bra och ALDRIG normalt.
Om vi går tillbaka till före seriestarten så skrevs laget upp i våra lokala tidningar så in i bomben, nu skulle äntligen GIF bli ett lag som kunde utmana om topp 6 platsen.
Jag måste ha missat mycket i själva värvningskarusellen under vintern tänkte jag och reportrarna måste veta om värvningar som inte har kommit ut officiellt än, dessutom ett flertal stycken.
För dom jag hade sätt var några b-lagsspelare från andra allsvenska klubbar, en Skrabb från Åtvidaberg och det mest intressanta i mina ögon, det var den franska mittbacken.
Räknar man sedan in förlusten av Fällman så blir det +1 spelare av intresse, iaf i mina ögon.
Målvakten Andersson från Sirius kändes som en konkurransmålvakt till Hedvall, inget mer.
Så vad har jag missat tänkte jag? Men det dök aldrig upp nåt mer, men oj vad bra GIF skulle bli i år ansåg media !!
Jag tippade dom på 11:e plats, 2 placeringar över kvalstrecket, dom kändes inte nå intressantare än de senaste åren.
Nu döms GIF ut av media efter 5-6 omgångar, det här var ju inte vad dom hade väntat sig.
Jag dömer inte ut GIF, dom kommer att få ett tufft år framför sig, precis som många av de föregående åren har varit och precis som jag förväntat mig och jag tror dom reder upp det här.
MEN det finns en sak som kan ställa till det mer än jag trodde före start, nämligen att några av lagen jag tippade dom skulle ha bakom sig redan ligger långt före poängmässigt !!
Jönköping Södra och GIF Sundsvall har båda 11 poäng och Gefle har 5 poäng, alltså redan minus 6 poäng.
Det är inga lätta poäng att ta tillbaka när man själv får kriga för varje liten poängchans man kan få, men möjligheterna finns naturligtvis än att ta sig förbi båda dessa lag.
Tar man sig inte förbi dessa båda lag är det i bästa fall ett kvalspel för fortsatt allsvenskt spel som gäller, det är jag ganska bestämd på.
Till slut så tror jag att reportrarna som slog upp GIF så fantastiskt stort före seriestarten är mest besvikna på sig själv nu, för jag tycker det är fel att fullkomligt kritisera GIF som kämpar där iaf jag hade förväntat mig att dom skulle kriga.

Gillar