Målsättningen är att bli ett stabilt elitettanlag för SIF`s damlag !!

Nere på Göransson Arena fick jag en pratstund i kväll med damtränarna innan dom hade ett möte med laget inne på SIF`s klubbrummet inne på Göransson Arena.
En god stämning får man nog säga att det var trots dagen efter nedflyttningen från Elitettan.
Truppen har börjat tagit form om än bara med ett fåtal spelare, men de klara spelarna visar vad SIF vill nästa år och det är ett snabbt återtåg till svensk elitfotboll.
Vi har fått en mycket stark start på truppbygget och jag har fler spelare som verkar ge klartecken inom kort och som vi kommer att gå ut med senare säger tränare Perra Nordström.
Några tjejer kommer vi att tappa, det vet vi om och så måste det vara på den här nivån, det behövs plats för lite nya spelare också.
Dom tjejer som har varit här och provtränat har verkligen övertygat och gjort det riktigt bra berättar Perra.
Eventuellt kommer det att kunna presenteras något/några namn i slutet på veckan eller i helgen som klar inför 2021.
Vi ska vara och är förstavalet i distriktet för tjejer som satsar och vill något med fotbollen, för oss är det självklart att vi ska etablera oss i Elitettan, bli ett stabilt och bra lag i svensk elitfotboll säger Perra Nordström.
Jag vill också ha ett F19 och ett F17 lag i nationell serie som är på högsta nivå i Sverige.

Vi vill öka vår tränarstab till kommande år, allt för att ge tjejerna all hjälp vi kan för att få dom att utvecklas och uppnå sina och våra mål tillsammans.
Målsättningen är att ha 3 st lagdelstränare, videoanalytiker, målvaktstränare, lagledare och materialförvaltare,
Det är idag många spelare som ringer och är intresserade av Sandvikens IF, vilket visar att vi gör saker rätt här och att damsatsningen inte bara är ord för att få saker att låta intressant som hos många andra klubbar.
Precis när jag står och pratar med Perra och assisterande tränaren Niklas Spångberg kommer ett nytt namn upp som någon säger är intresserad av SIF.

När det avslutningsvis gäller tränarna Nordström och Spångberg så jobbar klubben med att förlänga dessa avtal och jag är övertygad att det är 99 procent klart med nya påskrifter från dessa 2 tränare, jag har svårt att tro något annat !!

Allt nytt som händer runt herr och damlaget finns att läsa på bloggen !!

Gillar

Kommentarer