Lite info om Ungdomsfotbollen och Halmstadslägret !!

Jag har fått tag på lite info om svensk ungdomsfotboll och Halmstadslägret som jag vill dela med mig av, uppgifterna kommer från Svff.
Totalt har 407 spelare födda mellan 1990-1999 startat minst 1 allsvensk fotbollsmatch fram t.o.m 1 juni 2019.
Hur många procent av dessa spelare tror ni har varit uttagna till Halmstadslägret, gissa på en siffra?
Jag hoppar över svaret ett litet tag till, men kan konstatera att 233 st av dessa spelade i någon av Sveriges akademier vid 17 års ålder, 63 st kom fram genom klubbar utan akademi i Sverige och 122 spelare kom fram genom att tidigt ha lämnat för utlandet., den här statistiken gäller alltså när dom var 17 år.
Jag kommer tillbaka till frågan om Halmstadslägret, det är 61 procent av de 407 spelarna födda mellan 1990 - 1999 som deltagit i Halmstadslägret och 39 procent var inte uttagen till Halmstadslägret, men har ändå kommit upp i allsvenskan.
Det här visar tydligt och klart att det är ganska stor chans att kunna komma upp i allsvenskan utan att ha varit uttagen till Halmstadslägret.
Nästan 40 procent kommer alltså en annan väg till Allsvenskan än genom deltagande i Halmstadslägret, det var förvånansvärt högt tycker jag, men jäkligt bra att få siffrorna på pränt !!

Gillar

Kommentarer