Leo Englund klar för GIF !!

Det var knappast någon överraskning att Leo Englund har skrivit på för Gefle IF, men idag var det officiellt.
Anfallaren gjorde i år 12 spelmål för SIF och har skrivit på för en säsong med GIF.
Sandvikens IF fick ett kontraktsförslag förra veckan från Leo men tackade nej till det och då valde Leo att bryta med SIF.
Därmed blir det ett nytt "vallen" för honom det kommande året, istället för Jernvallen blir det Gavlevallen.


Gillar

Kommentarer

Kryddan
,

Alla mål räknas, Leo gjorde 18 men nu vill du vinkla det till att han är en sämre spelare då han har en blå tröja. Det är pinsamt Tony. Höj dig!

Jag var själv forward och man blev boostad över att göra mål även på straff. så utan hans straffmål kanske han hade gjort mindre spelmål. Psykologi.

Micke
,

Bra skrivit kryddan! Har tänkt precis det samma men Tony blir ju så sur på mig! Under året så sa han tvärtom om Leos målproduktionen. När jag retade honom om just att Leo satt många straffar! Då skrev han straffar är mål d oxå, nu snackas det helt plötsligt spelmål, snacka om att vända kappan efter vinden, men till försvar ska vi kom ihåg att Tony o bloggen är SIF så han får vara färgad!!!

Drutten
,

Håller inte på varken SIF eller GIF

Varför lämnade Leo SIF?

Ville dom ha han kvar förutom målen han gör?

Är annat som spelar in om man ska få kontrakt.

fotbollsscouten
fotbollsscouten,

Här visar du stor brist på spelförståelse Kryddan !! En forward bedöms för gjorda spelmål, av det så ser du om det är en naturlig målskytt och sedan tittar man på vilka egenskaper spelaren har som gör honom till en bra målskytt, inte faan är det av intresse att räkna straffar för en intresserad klubb, dom har målvakten lika gärna kunnat satt. Jag har jobbat som spelarscout åt både superettan och en allsvensk klubb och tänk om jag kommit och sagt att jag även räknar med straffmålen då har man fått vänt i dörren. Nu är det låg lokalfotbolls nivå på dig Kryddan !!

nouw.com/fotbollsscouten
Micke
,

Men en sämre målskytt o målvakten hade förmodligen inte slagit i alla! Sedan är det ändå konstigt att du ändrar på just spelmål o straffmål nu när han inte är er spelare längre! Bläddra tillbaks i bloggen så ser du att du bara skrev Leos mål, när jag påtalade det så skrev du lite fint, jo han har gjort en del på straff, du visst även då precis hur många, men inget skrivande om det! Nä Tony det är bara dåliga spelare som går till GIF o kanoner som går till SIF det går det att läsa bra mellan raderna!

fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Vi tar ett ex Micke, men jag vet att oavsett vad jag skriver så säger du emot, men för övriga kan vi ta det. Mai Traore i Vasalund gjorde 23 mål och Leo 18 mål i SIF, det är ju relativt nära varandra. Ska jag göra en snabb bedömning där så ser jag att Traore gjort 22 spelmål mot Leo`s 12 spelmål och plötsligt är det inte så jämnt längre. Det är t.o.m en jävla skillnad om vi ska vara korrekta. Så här jobbar klubbar på högre nivå i sina analyser av spelare, sedan går man in på vad som gör anfallaren så målfarlig, spetsegenskaper mm och passar den spelarprofilen in i vårt lag mm mm. Micke förstår kanske inte skillnaden men jag hoppas att vissa neutrala läsare förstår varför man helst inte ska ta med straffsparkar om man letar kvalite på en forward och ska jämföra med andra. En skytteliga tabell kan ju lura en ganska rejält ibland, men jag förstår att en sådan finns till för allmänheten.
nouw.com/fotbollsscouten
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Men kom ihåg att jag tycker att Leo har varit jätteviktig för SIF, främst under år 1, så det är absolut inte honom jag vill jäklas med bara för att han bytt till GIF.
nouw.com/fotbollsscouten
Micke
,

Gör mig inte trögfattad Tony. Det är du som vränger det så det blir bäst för dig o SIF godnatt!!!!

Mårten
,

Men man förstår ju vad Micke menar. Kollar man dina blogginlägg om när Leo blev klar för SIF samt när han förlängde förra året så står det ingenting om hur många spelmål han gjorde, utan bara hur många mål han gjorde. Sedan förstår ju alla att spelmål så klart är värt mera än straffmål. Dock har jag en känsla av att det var Leo själv som fixade många av straffarna han sedan gjorde mål på.

Hjelte måste ju var nästa lika bra som Lidberg då och bättre än Leo för han gjorde 14 spelmål.

fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Hej Mårten !! Jag kan mycket väl ha skrivit av en skytteliga tabell nån gång och kommer inte att påstå att jag aldrig har gjort det, men skulle det vara så, så gjorde jag det lätt för mig. Normalt räknar jag alltid bort straffmål för dom säger ingenting om spelarens kvaliteer ur rent scoutingintresse för större klubbar. Jag är inrutad med hur vi jobbade i Norrköping med scoutingen och det är alltid mitt sätt att jobba än idag, därför är det väldigt naturligt för mig att räkna bort straffar. Jag tog bort SIF`s senaste nyförvärv Springfelts straffmål när jag presenterade honom, men var fanns Micke och Kryddan då och skrev att jag gjorde fel? Sedan kan du få ett tips när du tittar och jämför två forwards. Räkna vunna bollmottagningar under press där du kan behå¨lla bollen, vunna man - man situationer i och runt straffområdet och hur många gånger du är uppspelspunkt i anfallsspelet där du behåller bollen inom laget, där har du ofta skillnaden mellan en god forward och en mycket bra forward, lägg till antal avslut i straffområdet och gjorda spelmål. Men det krävs papper och penna, ganska intressant saker händer med forwards då och skillnaden brukar bli ganska tydlig i de flesta fall. Orkar du prova i någon match får du gärna berätta om resultatet här på bloggen.
nouw.com/fotbollsscouten
Mårten
,

Nej tack, det orkar jag nog inte. 😉 Det lämnar jag till er som jobbar med det 🙂

Rojo
,

Intressant och följa SIF hur dom tänker ersätta LEO.För att bli topplag i ettan så behövs en vass forward till.GIF kommer nog lite högre upp nästa år.

fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Hej Rojo. SIF tränarna vill ju ha in spelare som passar det spel som just dom vill ha och dom har kontakter och jobbar med sånt just nu, sedan får vi se vad som kommer. Men det ska ju in minst 4 spelare till innan truppen är färdig. Håller med dig om att Gif`s trupp ser betydligt giftigare ut till kommande år.
nouw.com/fotbollsscouten
Drutten
,

Ryktet säger att Åbyggeby är nära konkurs!

Hoppas det är fel men dessa pop up klubbar

ÅFK
,

Hej Drutten!


Brukar generellt inte kommentera här men känner att jag är tvungen.

För det första: Väldigt felplacerad kommentar!

För det andra: Åbyggeby är verkligen inte nära konkurs. Faktum är att vi kommer göra det bästa ekonomiska året sedan starten, även fast covid-19 bromsat upp mycket! Och det är inget rykte, det är fakta! Och vi är ingen pop up klubb, vi växer och vi är här för att stanna!

För det tredje: Vad är det med folk i Gävle/Sandviken som sprider osanna rykten för att förstöra? Känns som det överlag är så. Varför inte bara glädjas åt framgången? Varför inte bara hjälpas åt för fotbollsutvecklingen i Gästrikland? Vi behöver ha fler lag högre upp i seriesystemet för att kunna erbjuda bättre utvecklingsmiljöer och nästa steg för spelare i närområdet. GIF + SIF behöver upp minst en serie och lag underifrån behöver fylla på i DIV2. Väldigt positivt att SAIK tog sig upp och jag tror även att ÅFK kommer vara där inom de närmsta åren.

Mvh

Micke
,

Drutten du är nog en riktig drutt! Vet inte ett skit o gömmer sig bakom ett alias som mest liknar.......