Läget i Sandvikens IF inför den kommande säsongen !!

Ska här försöka gå igen läget i Sandvikens IF`s akademilag och seniorlagen.
Vi börjar med U16 - U19.

Nya U16 tränare inför kommande säsong är Filip Norell och Felix Eriksson som förra året hade hand om vårt U17.
Det blir en tuff och förhoppningsvis lärorik säsong med spel i U16 nationell (dvs högsta serien i Sverige), här håller tränarna på att jobba med truppen inför säsongen.
Det viktigaste här är att man har en trupp som håller för 22 matcher i högsta serien, både i antal spelare och i kvalite.
Det svaret får vi under våromgången.
I U17 blir det spel i en regional serie och här följer förra årets tränare Christer Vabö och Håkan Persson med laget upp i U17.
Dom här grabbarna spelade förra året i den serie som U16 kommande år kommer att spela i, alltså den nationella och var bara ett par poäng från att gå vidare till topp 24 lagens slutspel i Sverige.
En mycket, mycket intressant kull.
U19 leds precis som förra året av Johan Eriksson och Rene Makondele och här blir det spel i en regional serie.
Det är härifrån a-laget hämtar spelare för att fylla ut sin trupp vid tex skador.
2 spelare härifrån går i år upp permanent till a-laget och har fått ett a-kontrakt, vilket alltid är kul att kunna leverera upp egna spelare till en div 1 trupp.
Det här är de 3 lagen som jag kommer att följa och finnas bundna till under året, förutom jag så kommer a-tränare Martin Falk samt en ny akademichef att följa dessa lag både på planen under träningar och från läktaren vid matcher, samt enskilda samtal med många av spelarna.

Tittar vi på damlaget som i år kommer att spela i div 1 så tränas dom av Perra Nordström och Niklas Spångberg som tog över inför hösten detta år.
Dom har redan fått ihop en trupp på 17+3 vilket är väldigt bra jobbat så pass tidigt och nu jobbar dom med de sista 2-4 namnen in i truppen.
Jag vet att man tittar på och kommer att träffa spelare med Elitettan erfarenheter samt någon utländsk spelare, men man jobbar även med att göra ledarteamet större.
Målsättningen för damerna är att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka till svensk elitfotboll, alltså till Elitettan.

På herrsidan blir det nya tränare inför 2021, då Martin Falk tar över huvudansvaret och en ny akademichef/assisterande tränare skall tillkomma in i teamet och där har Martin sonderat terrängen med ett flertal alternativ.
Martin ringde mig igår på väg till Stockholm och vi pratade om truppläget och det ser bra ut, en del visste jag men det tillkom också en del ny info och bilden av kommande års trupp är ganska tydlig och då vet man också vad man behöver förstärka med.
Man är naturligtvis i kontakt med några ev nyförvärv, men namn och klubbar kan jag inte gå ut med som ni förstår.
Sedan kan man alltid tappa någon spelare, eller någon som vill prova andra vägar, så är det även för oss.
Två spelare från vårt U19 lag har skrivit på sina första a-kontrakt, vilket alltid känns kul och bra.


Gillar

Kommentarer