Kryss på Jernvallen !!

​Sandvikens AIK blev första laget i årets seriespel att ta poäng av Kvarnsvedens IK i herrarnas div 3, genom att spela 2-2 (0-0).
Kvarnsveden måste naturligtvis vara besvikna att man inte vinner den här matchen, vilket dom också var efteråt, över 90 minuter är dom utan tvekan ett betydligt bättre fotbollslag och är bättre på de flesta positioner, men SAIK biter ifrån sig berömvärt och i mittbacken Axel Jonsson fastnar KIK många gånger ikväll.
SAIK räckte inte till idag på det centrala mittfältet som ofta är hjärtat i lagets spelsystem, det är där bollen skall in och sedan fördelas på kanterna, nu fick man söka kanterna direkt i uppspelen och dom visste inte riktigt vad man skulle göra i nästa steg istället.
Kvarnsveden spelade på ungefär samma sätt som SAIK ville, men det var KIK som bestämde centralt idag, både offensivt och defensivt och SAIK fick försvara sig mycket med en 5-backslinje, när båda wingarna tvingades ner i banan.
Men matchen levde hela tiden, KIK kan inte avgöra med ett 3-1 mål trots chanser ch till slut kommer en tavla av KIK strax utanför straffområdeslinjen och SAIK får ett mycket farligt frisparksläge.
Naturligtvis är det Gillström som tar den och sätter den i stolpen, men på returen kommer 2-2 på 4 min övertid, medan KIK har svårt att tro att det är sant !!Referat från GIF - Jönköping kommer efter att jag sätt matchen i repris, slut 1-2.

En jämn match på Gavlevallen, både vad gäller målchanser och spelbild slutade till slut 1-2.
Båda lagen vaskade fram några heta målchanser förutom deras mål, men det blev en 18-åring från Jönköping som blev matchhjälte med 2 mål, det andra på ett mycket vackert långskott högt upp i ena gaveln.
För GIF kvarstår samma problem som tidigare matcher tycker jag, hålet framför GIF`s mittbackar klarar man inte av att stänga igen och det utnyttjar lagen man möter.

Gillar