Kommentarer efter 9 omg i div 4.

9 omg är spelade av div 4 Gästrikland och här kommer några av mina åsikter om serien hittills.

Serien är precis så jämn och svårtippad som jag trodde innan och fortfarande ser jag 6 lag som möjliga vinnare av serien.
Serien trodde jag skulle ta ett steg framåt i år kvalitetsmässigt med tanke på de många intressanta nyförvärven som kommit till div 4 klubbarna inför året, men jag är besviken där, jag tycker nämligen att dom snabbt har kommit ner på div 4 standard och ser ut att vara ganska nöjda med det.
Den personliga stoltheten som fotbollsspelare saknas.
Jag ser inget lag i serien som håller sig kvar på div 3 nivå nästa säsong, utan en mängd värvningar.
Lag som Valbo, Saik, Hofors och Skutskär har underpresterat, därför finns flera lag med i årets serietopp.

På det positiva planet ser jag intresset för serien, det stiger med den jämnheten som idag finns.
Många klubbar vill verkligen upp i div 3 och har ansträngt sig rejält inför seriestarten med många nyförvärv.
Kvaliten på bottenlagen i serien håller högre klass än förra året, vilket är glädjande.
Om vi då går över på de olika lagen så är mina synpunkter följande.
Vi tar det i tabellordning.

Järbo IF.
Stor positiv överraskning med ett starkt anfallspar som giftigt vapen. Har fått smygit med i årets serie, men kommer att få lära sig spela under en viss press under hösten nu när man ligger med i toppen. Hur löser man det?
Valbo FF
Namnkunnigt lag som blandar och ger. Det positiva är att man ändå är med där uppe och har avgörandet i egna händer, men visst måste de tongivande spelarna kliva fram bättre under hösten om man vill upp i div 3.
Kungsgården
Före serien årets outsider, vilket visat sig vara rätt. Tror ändå inte man kommer att vara med in på linjen i höst, men har seriens bästa mittbackar i Khochin/Björk. Står just nu med 2 raka förluster och närmast väntar Järbo, intressant !!!
Saik
Också en liten besvikelse även om dom inte var mina seriefavoriter. Men ett lag som alltid är och SKA vara med i serietoppen. Men någonting i spelet saknas??
Skutskär
En mängd skador har stört denna säsong, men det får alla lag och det gäller att klara av dom också. Det har ändå Skutskär gjort bra och finns definitivt med i snacket inför hösten och kanske får man tillbaka de saknade?
Hofors
Min stora besvikelse i år. Nu är man ändå med inför hösten och som jag ser det har man här en jättechans till seriesegern. Tyvärr har man givit många lag chansen ett haka på här för med tanke på hur övriga topplag har tappat poäng, så kunde Hofors med en bra vårsäsong ha legat i serieledning med en 2-3 poäng nu. Salum Sane verkar också ha vaknat till nu, men fler spelare måste höja sig.
Årsunda
Jag är jättebesviken på våra 3 tappade poäng mot Hedesunda, annars hade vi varit med i det här. I övrigt har vi presterat som väntat. En mycket liten A-trupp sätter sina spår i varje match, med svårigheten till en startelva. Men vi ska ta oss igenom hösten också på ett godkänt sätt.
Seriens bästa spelare i Mattias Enholm.
Sandvikens IF 2
Ett juniorlag som jag tycker spelar seriens bästa fotboll, men som så ofta med juniorer har man problemen i de 2 straffområderna. Men ett lag som definitivt behövs i vår div 4 serie.
Strömsbro
Ett av de lag som vi inte mött än och därför svår att kommentera för mig.
Stensätra
Tycker jag såg klart bättre ut i år än förra året och borde nog reder ut även denna säsong. Dzevad Glibo och Anders Nygren viktiga och bra spelare för Stensätra. Möter närmast SIF 2 i en viktig hemmamatch.
Hedesunda
Har som väntat fått en reaktion efter förra årets starka vårsäsong. Har sin spelstil som kanske inte alltid är den roligaste att se eller möta, men man tror på den och man är kontringsstarka. Grejar man kontraktet hämtas merparten av poängen hemma i Hedesunda.
Österfärnebo IF
Som nykomling i div 4 blev omställningen svår, dessutom med mängder av skador. Laget har dock rätt inställning och kan göra en bättre höst än vår med "rätt lag" på plan. Man ska inte räkna bort ÖFIF än om fortsatt div 4 spel nästa säsong, det fattas bara 4 poäng till rätt sida strecket, men jag personligen tror inte dom grejar detta, tyvärr!!

Skytteligan efter 9 omg.
Tomas Gunnarsson  Skutskär och Salum Sane i Hofors 9 mål.

Nästa omgång!!
Strömsbro - Årsunda
Hedesunda - Österfärnebo
Saik - Skutskär
Kungsgården - Järbo
Stensätra - Sandvikens IF 2
Valbo - Hofors


 

Gillar

Kommentarer

Guest
,
Sjötull vann mot Heby Tony. Som nykomling har dom gjort det bra. När ska du se dom i år?
Guest
,
Bra inlägg. Riktigt rolig läsning. Men KSK har inte två raka förluster, de vann matchen mot Österfärnbo emellan dessa. Tycker att det är roligt med denna jämna serie då det är nerv i nästan alla matcher.
Guest
,
Har för mig att jag sa redan innan säsongen att Enholm är div4:s bästa spelare? ;) minns du det Tony! Kul att du tog rygg! Funderar på att lägga in en peng på er ikväll är det säkert? :P
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Ska försöka hinna med alla våra div 3 lag.
nouw.com/fotbollsscouten
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Jag skulle ha stängt plånboken !! Liten trupp med ett par spelare borta ikväll. Men men, det kan ju gå ändå?
nouw.com/fotbollsscouten