Kanonstart av årets upplaga av Göransson Cup !!

​Årets upplaga av Göransson Cup har blivit grymt bra, iaf om ni frågar mig.
Under en kväll (fredag) och en förmiddag (lördag) kan jag lova att det har kommit mer bilar än under hela VM-veckan i bandy kring Göransson Arena.
Nu har man även fått till bra nätväggar som skiljer planerna ifrån varandra, så det är ytterst få bollar som lämnar "sin" plan.
Sedan är det alltid trång med omklädningsrum när 313 lag ska dela på typ 20 omklädningsrum, men är det Sveriges största futsalcup så får man räkna med att det inte är som på sommaren när man har match och får ett eget omklädningsrum.
Vi själva i SIF U17 byter om i vårat egna bollförråd tex.

Vårat SIF 1 i P17 serien har fått en kanonstart på cupen, igår en mycket klar 5-1 vinst mot DM-2:an i futsal SAIK och idag en 4-0 vinst mot Uppländska Vattholma.
Men jag tror att det senare under turneringen kommer att gå lite tyngre, när man börjar känna av att man varit med och lagt ut golvet på torsdag kväll och att kombinera att vara domare och spelare under fredag,lördag och söndag.
Mentalt tar det ganska mycket krafter att inte komma ifrån arenan på lång tid.

Precis som jag trodde börjar det att bli mycket tuffare nu för SIF 1 i P17 klassen.
Nu på eftermiddagen har det blivit 0-0 mot Torsåker och 3-2 mot Hofors, men man har vunnit sin grupp och man är nu klara för semifinal i morgon.
Värre är att man nu är nere på endast 7 utespelare efter 3 skador under matcherna hittills.
Det laget som jag coachar i samma klass heter SIF 2, men kommer huvudsakligen från vårat P17 lag, alltså ett lag som tränar betydligt mindre än vårat U17, men ändå vill hålla på med fotboll.
Vi har förlorat samtliga 3 matcher och den återstående matchen för oss spelas strax efter midnatt mot IFK Österåker.
Jag skyller på en kass coach att vi förlorat !!

På invigningen fanns bröderna Ravelli på plats och dom har också besökt tränarrummet för intressant prat med intresserade tränare.
Åter måste jag nämna publiken på arenan, det är en jättesucce publiktmässigt, man får inte ens plats med bilen vid arenan och då är ändå tillfälliga parkeringsplatser gjorda.

Precis som jag gissade före turneringen skulle det bli svårt att prestera som bäst i slutet av cupen för SIF i P17 klassen.
Man gör iaf en helt ok match i semifinalen mot GGIK och vinner med 2-0, Saik vinner sin semifinal mot Bollnäs med 2-1 och på nytt är det derbydags i en final, precis som senast i DM.
SIF styr och ställer spelmässigt mot ett SAIK som backar hem djupt och vill gå på kontringar, en mycket väntad matchbild.
Men jag tyckte att matchen som helhet blev seg och tempofattig.​
Det går onödigt segt i bolltempot i SIF och när man har chansen att attackera väljs ofta en passning bakåt istället och bollkontroll, vilket i långa loppet betyder långsamhet i eget spel och tacksamhet för SAIK .
Vi skapar 4-5 chanser där man normalt avgör matchen med några mål, men kvaliten på avsluten är dåliga.
SAIK får till en bra omställning med en dubbelchans, det är väl ungefär vad som händer fram till 19,56 av matchens 20 minuter i speltid.
Ett långt utkast från SAIK`s målvakt och nick från nära håll avgör matchen till SAIK`s fördel.
Därmed fick SAIK revansch från förlusten i futsal DM.
Grattis SAIK P17 till segern i Göransson Cup P17 2017.

Flera vinnare i de olika klasserna kommer att presenteras senare.
Göransson Cup 2017 blev iaf en stor succe med fruktansvärt mycket folk på läktarna, många roliga matcher och jag vet en sak inför 2018, det kommer att bli ett nytt deltagarrekord med lag.
Frågan är bara hur mycket SIF orkar med organisatoriskt, för om 5 år kommer vi att ha 500 lag om SIF orkar och hittar planer.Gillar

Kommentarer

fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Tyvärr tog jag bort en kommentar från någon som tyckte att jag hade en bortförklaring när jag skulle svara, ber om ursäkt för det !! Han tyckte att SAIK hade minst lika mycket av spelet. Nu har jag framfört inlägget !! Matchen kan väl ses i efterhand så får folk ha en egen uppfattning vad dom tycker. Ska ta reda på vad man kan se den.
nouw.com/fotbollsscouten