Jobbet i IFK Norrköping !!

​Jag fick nyligen ett jättebra inlägg om några frågor på kommentera, som jag nu tänkte svara på.
När man har semester så vänder iaf jag på dygnen, så nu är kl 02 och jag är klarvaken och börjar skriva.


I Norrköping jobbade Sulo Vaattovaara och Mats Jingblad med a-laget då och med Micke Andersson som klubbchef och laget låg i superettan.
Mitt främsta jobb åt Norrköping var att scouta motståndarlagen i serien, det innebar ett flertal resor till Sundsvall, då IFK`s nästa motståndare ofta hade match mot Sundsvall i omgången före, men någon resa blev även till Enköping och Sirius.
Det jag skickade till Sulo i Norrköping var oftast en laguppställning, uppställningar på fasta situationer, svagheter och styrkor i laget man måste se upp för, eller att helt enkelt kunna utnyttja.
Sedan faxade jag allt till Sulo som återkom någon dag senare om det var några frågor som dom hade angående något jag skrivit.
Jag var även och tittade på några spelare i Vasalund åt Norrköping, men jag tyckte inte dom höll klassen, dom var intresserade av 2 st som hade varit bra mot just IFK i en cupmatch strax före.
Jag var även på en cup för distriktslag som gick i Söderhamn, där jag skulle se mig omkring lite om det fanns något av intresse.
Fanst något bra fanns möjligheten att kunna plocka in någon på fotbollsgymnasiet i Norrköping.
Jag fastnade för 2 spelare vilket jag nämnde åt IFK, men dom båda kom från en superetta klubb, vilket gjorde att prislappen nog skulle bli för hög.
Nu kom båda dessa med i det svenska pojklandslaget lite senare samma år, så jag var väl ändå rätt ute.
När laget åkte hem från Uppsala efter en 2-0 vinst mot Sirius ringde Sulo från spelarbussen och tackade genom Jingblad för tipsen angående Sirius.
Jag hade skrivit att Sirius vänsterback går i tid och otid i offensiven och det blir stora hål på den kanten att utnyttja när man vinner bollen.
Sulo berättade att båda målen kom efter omställningar och inspel från den kanten, då är det extra roligt för en annan !!
Det här året vann sedan Norrköping superettan och gick upp i Allsvenskan !!

Jag var ner några gånger till Norrköping de 2 åren jag jobbade åt dom.
Vi käkade lite mat i klubbhuset före A-lagsmatcherna och gick sedan och tittade på matchen, då oftast med Thomas Djerf som jag hade mycket bra kontakt med, han satt då i IFK`s styrelse.
Redan då hade dom en bra ungdomssida, men återigen det svåra, nämligen att gå från en lovande ungdomsspelare till att bli en permanent a-lagsspelare.
DET verkar dom ju tydligen klara av på ett mycket bättre sätt nu !!
Redan då jag jobbade åt dom var ekonomin inte den bästa, men dom hade viljan att komma tillbaka på en gång till allsvenskan och ibland kanske lösningen blir en värvning som man hoppas på, istället för en egen ung spelare då !!
Man kanske har lärt sig lite av det nu, då de yngre verkligen släpps fram på ett annat sätt.
Sedan att man ger långtidskontrakt till 2 lovande juniorer är en självklarhet om dom har representerat landslaget nyligen, långtidskontrakt är ju i regel 3-åriga.
Att köpa sådana spelare kostar för en klubb, har man dom redan själva skall man signa dom precis som IFK gjort och hoppas att dom tar ytterligare steg i sin karriär.
Skulle man sedan kunna sälja någon av dessa utomlands har man gjort en strålande investering.
Det här var lite gammalt och nytt från min tid med Norrköping.


Gillar