Jag tippar div 4 herr och div 1 dam !!

​​​​

Idag tippar jag div 4, vår lokalfotbolls högsta serie.

Åbyggeby ser jag som solklara favoriter i årets div 4, laget hade även kunnat heta Valbo FF, då nästan hela laget består av VFF spelare med div 2 rutin.
Som utmanare kan jag hitta förra årets serietvåa Brynäs, Hofors och som en rolig outsider nämner jag Hille som kommer från degradering från div 3.
Brynäs och Hofors är stabila topplag i div 4.

På damsidan har vi Sandvikens IF, Hille IF och Gefle IF i div 1 och både SIF och GIF vill vara med där uppe i toppstriden i år igen.
Men i år ser serien betydligt svårare och jämnare ut på förhand, så det krävs verkligen en strålande säsong för att återigen kunna ligga med i den översta delen på tabellen.
Bl.a finns det några lag som kommer ner från Elitettan och förra årets serievinnare Bollstanäs som misslyckades i sitt kvalspel mot Elitettan.
SIF ser jag som bästa chansen att lyckas etablera sig i toppstriden i år av våra båda lag, goda resultat på träningsmatcherna och ett par vinster mot just GIF är ett bevis på det.
GIF räknar jag med som ett mittenlag eller strax däröver då man inte ser ut att hålla samma nivå som "rödvitt", men derbymatcherna blir nog lika heta som i fjol.
Nykomlingarna Hille IF har egentligen ingenting att förlora utan kan in och spela och se varje match som en möjlighet att överraska och plocka poäng.
Normalt sätt krävs det en mycket stark säsong av dom för att greja fortsatt div 1 spel 2020.

Gillar