Jag tippar allsvenskan 2016 !!

För mig ser årets Allsvenska i fotboll intressantare ut än på många år, anledningen till det är att forwardssidan ser bättre ut än på länge och forwards som producerar gillar jag.
Jag har de senaste åren varit bra att hitta seriesegrare i olika divisioner och ofta har det inte varit seriefavoriterna som jag hittat, men i år blir det tyvärr just seriefavoriterna som jag tippar ta hem sm-guldet i höst.
Så här ser mitt tips ut inför 2016.

1. Malmö FF
2. AIK
3. IFK Norrköping
4. Djurgården
5. IFK Göteborg
6. Elfsborg
7. Helsingborg
8. Örebro
9. Hammarby
10. Östersund
11. Gefle
12. BK Häcken
------------------------
13. GIF Sundsvall
14. Kalmar FF
------------------------
15. Jönköping Södra
16. Falkenberg


MFF tror jag kommer tillbaka i år i allsvenskan och tar guldet efter en mindre bra fjolårssäsong.
Jag tycker att man utan tvekan har Sveriges bästa anfallspar i Rosenberg och nye Kjartansson som inlett mycket bra i MFF.
Nu kan man glömma CL-spel och bara koncentrera sig på allsvenskan och i spelare som Tinnerholm och Lewicki har man spelare som bara borde bli bättre och bättre.
Jag strecker mig t.o.m att utnämna Kjartansson som vinnare av skytteligan 2016.
Annars så är det AIK som gjort den kanske intressantaste forwardsvärvningen enligt mig, då man plockade hem Denny Avdic.
Har han inte tappat alltför mycket utomlands så kommer han att ge Kjartansson en grym kamp om att ta hem skytteligan.
Emir Kujovic i Norrköping blev mot förmodan kvar i Norrköping och därmed räknas Norrköping tidigt i år igen i allsvenskan, men jag tror att Kujovic försvinner i sommarfönstret istället, vilket kommer att försvaga Norrköping rejäl i höst.
Djurgården är på väg mot en intressant framtid tycker jag, forwards som nye Kadewere, Ranegie, Jawo och Sam Johnson ger DIF en bättre offensiv bredd än övriga lag i allsvenskan.
Helheten tror jag dock inte räcker enda fram till guld, men ett topplag blir man säkerligen.
Gefle IF på 11:e plats?
Det är väl ungefär där man huserar och idag hör hemma, stabilt allsvenskt lag, inget glimmer och glamour men man har en överlevnadsinstinkt som gott och väl håller laget borta från Superettan i år också.
Oremo och Lantto, där finns nycklarna i år igen för GIF.
I botten tror jag Sundsvall nu får kvala och det tillsammans med Kalmar FF, det kanske överraskar många.
Jag tycker mig se en tuffare period för KFF nu, för ett antal år sedan var KFF ett intressant lag med profilspelare men nu känns det som ett ganska anonymt lag som sakta faller nedåt.
Jönköping Södra som är nykomlingar får kämpa på för sin överlevnad, en klubb med små medel på den här nivån att jobba med, men frågan är hur mycket självförtroende och jävlaranama man kan ta med sig in i allsvenskan efter förra årets succe i Superettan.
Falkenberg tippar jag sist, jag tror att det är över nu för kustlaget. Man har kämpat på otroligt bra nu i 2 år, men till slut brukar luften gå ur vare sig man vill det eller inte. En klubb med små resurser som överpresterat och visat en enorm vilja och som har givit dom 2 allsvenska säsonger, men nu borde det ha lagt sig lite och då kommer dom inte att räcka till i år.Gillar

Kommentarer