Jag jobbar med en träningspärm nu !!

​Nu har man varit ledig 22 dagar från grabbarna i SIF P-00 lag och visst borde jag skriva att det är skönt med ett litet break efter 1 år nästan konstant tillsammans på träningar, matcher, cuper och resor.
Men riktigt så är det inte, det börjar fan bli långsamt från träningar och grabbarna nu och det är fortfarande ca 20 dagar kvar innan vi kör igång igen !!
Första lediga veckan var riktigt skön, andra veckan var ok, men nu är det en pina, värdelöst och hela 20 dagar kvar till vi träffas igen !!

Men fotbollen och den kommande säsongen släpper jag förstås inte ändå, det finns alltid tankar, förbättringar och ideer att jobba med.
Innan vilan pratade jag med övriga tränare i vårt lag om att ha en pärm med en stomme av våra övningar i och att den ska finnas i vårt förråd inne på Göransson Arena.
Det ska inte vara en pärm med typ 50 övningar, utan istället övningar som ska vara starkt regelbundna i vår träning.
Jag vill tex ha 50-60 avslut inne i "boxen" från våra 3 forwards på 3 av 4 träningar i veckan = ca 150 - 180 avslut i veckan.
Då är det 1-2 övningar som vi då jobbar med detta på, det är dessa 1-2 övningar som ska finnas i pärmen.
Jag vill även ha ca 20 min spel 1 mot 1 i 2 av 4 träningar i veckan, det innebär 40 min i veckan som vi lägger på det och då främst med våra ytterbackar och yttermittfältare.
Dessa 1-2 övningar vi använder oss av då ska också finnas i den här pärmen osv osv.
Det jag vill komma åt med den här pärmen är att om en av oss ledare är sjuk, bortrest eller liknande så finns hans regelbundna övningar i pärmen och det är bara att gå dit och titta på dessa och sedan genomföra dessa med killarna, även om tex jag skulle vara borta från träningen just då.
Vår målvaktstränare eller fystränare ska tex kunna gå in och göra samma övningar som jag skulle ha gjort om jag var där. 
Det finns hela tiden saker att förbättra och jag är säker på att det här är ett sätt att säkerställa kvaliten vi jobbar efter.
Just nu har jag gjort 5 övningar och satt in i pärmen och jag kommer ev att göra 1 eller 2 övningar till att sätta in i pärmen, samma sak kommer sedan vår målvaktstränare och fystränare att göra, då har vi fått ihop vår pärm så att vi alla kan gå in och ta över övningarna som den frånvarande tränaren skulle ha gjort på denna träning.
Utöver dessa regelbundna övningar har vi naturligtvis en "normal" fotbollsträning som vanligt.
En annan sak som är viktig och kräver tid. det är individuella samtal med varje spelare.
Hur ser vi på kommande säsong eller på föregående säsong, hur fungerar skolan, hur fungerar lagkompisarna mm mm, väldigt viktigt för mig att få den här tiden med varje spelare.
Varannan månad kan vara ett lagomt avstånd mellan samtalen.

I år kommer vi att höja träningsmängden från 3 till 4 pass i veckan och det blir lagom nu när dom blir 15 år (till detta kommer fotbollsprofilen som de flesta grabbarna går, så dom tränar 5 pass i veckan).
Det roliga med detta lag är att om man funderar på att ställa in någon träning på grund av täta matcher eller liknande, då buar grabbarna åt mig hahaha.
Vi har väldigt kul tillsammans alla ledare och spelare och det är otroligt viktigt för slutresultatet, vilket för mig är när dom a-lagsdebuterar.
Skulle dom sedan gå ännu längre så är det bara ren bonus, jäkligt häftigt i så fall.
Vi kommer att jobba riktigt tufft med fysbiten, med start i början på februari och avsluta den i början av april, alltså ca 2 månader, sedan blir det mest underhållande fys.
Även den individuella träningen kommer att få stor plats, men det gäller under hela säsongen.
Just den individuella träningen är jätteviktig för mig att få jobba med, där du kan prata och instruera 1-2 spelare själv om tankar och ideer jag vill lära dom, det kan jag jobba 30 min med om det behövs på en träning.
Förutsättningarna för det här är ju att det finns ett flertal tränare på plats som jobbar med övriga, men vi har ju 4-5 tränare kring detta lag, så det är inga problem.

Visst ja, nu är jag ju ledig från fotbollen och borde tänka på annat !!!Gillar