Inställda matcher !!

Nu kommer vi ifrån några dagars regnande vilket också har inneburit inställda matcher.
Personligen tycker jag att vi måste få ett slut på att klubbar självmant ställer in seriematcher till höger och vänster pga blöta fotbollsplaner.
Att skylla på att en blöt plan blir förstörd för resten av året är det dummaste jag hört.
Låt domarna komma till arenan och låt domarna avgöra om planen är spelbar eller inte !!
Ett annat alternativ är att snabbt boka en konstgräsplan om man nu antar att sin arena kommer att bli omöjlig att spela fotboll på.
Det måste till betydligt större krav från förbundet på att matcher ska genomföras och min personliga uppfattning är att endast domarna kan ställa in dessa matcher vid en planinspektion.

Idag skulle vårat reservlag möta Valbo på Åbyvallen kl 11.
Jag kommer dit 11,20 för att titta på matchen men ser bara personer som går över plan i lågskor och finbyxor och håller på med något vid sidan om.
Jag ringer vår ansvarige för reservlaget och frågar om matchen är flyttad till sportcentrum? men får då veta att Valbo ringt dagen före och sagt att planen ser ut som en bassäng och att det bara är att ställa in matchen.

Till min förvåning så går dessa människor i LÅGSKOR och FINBYXOR fram och tillbaka över planen då dom håller på med något vid sidan av plan.
Om dom hade blivit blöt i lågskorna eller skitiga på finbyxorna tror jag inte dom gått där fram och tillbaka över plan !!
Det är sådant här som gör att man tycker att det är för enkelt för klubbarna själva att bara säga att plan är under vatten och ställa in.
Det här är inget speciellt för Valbo det här, utan så här fungerar det tydligen i många klubbar så fort det regnar.

Nej förbundet, ta tag i alla inställda fotbollmatcher en gång för alla nu och skicka ut domarna till matchplanerna och låt dom avgöra om planen är spelbar för fotboll eller inte !!


 

Gillar