Inför seriefinalen i div 4 !!

I morgon spelas en seriefinal i div 4, matchen är Årsunda - Järbo IF.
Innan säsongen började kallade jag lite på skoj Årsunda IF för PSG Årsunda.
Man hade värvat väldigt mycket från våra lokala klubbar runt om och man hade plockat det bästa från många av klubbarna.
Det gjorde Årsunda för mig som solklara favoriter i årets div 4 serie.
Man hade redan från början en stark, men väldigt liten stomme där ute och nu fyllde man på med flera starka namn.
Idag återfinns som väntat PSG Årsunda i serietoppen och facit på 13 matcher är 11-1-1 och 34 poäng, det är väl vad man kunde förvänta sig.
Det har inte gått bättre än jag trodde, men inte heller sämre.
Problemet för ÅIF är nog mer att även IK Huge och Järbo presterar lika bra, det är mer överraskande och antagligen lite besvärande för favoriterna.
Att Järbo var laget som skulle kunna utmana ÅIF bäst, det tippade jag redan före seriestarten, men att laget skulle stå med imponerande 10-0-2 och 30 poäng på 12 matcher är mer än jag trodde.
Laget ligger inte alls på samma nivå i "stjärnstatus" som Årsunda, men här har man istället fått ihop ett "lag", som presterar match efter match på ett imponerande sätt.
Sedan vet man ju att framgång föder fortsatta framgångar och vem vet vad det här laget lyckas med denna säsong?
Sedan kommer laget som för mig överraskat mest under säsongen, nämligen IK Huge.
Det kan även vara så att jag är dåligt påläst om spelartruppen, men jag tippade inte Huge som ett topplag inför seriestarten.
Jag måste erkänna att laget är relativt rutinerat om man tittar spelare för spelare där flera har hållit bra div 3 klass för några år sedan, men dom är ändå en liten skräll hittills för mig.
Frågan är dock vad som kommer att hända nu när den tyngre perioden kommer igång i serien?
Blöta sliriga planer, tungsprunget, avstängningar börjar komma och även skador då planerna blir allt jobbigare och halare.
Den som tränar mest och hårdast vinner? Nä, riktigt så enkelt är det ju inte, det är väl bara i tränarögonen som den frasen gäller.
Det viktigaste är nog att fortsätta hålla hög nivå på träningen och att ha en stor trupp i träning, sedan är alltid tränarens taktiska kunnande en avgörande faktor, för det kommer matcher när det inte fungerar på plan som man vill och då måste man in och förändra en matchbild på ett eller annat sätt till sin fördel.
Det kan även handla om NÄR man ska använda vissa spelare och när man ska ställa över någon med skadekänning, risk för avstängningar mm.
Till sist kommer ju även turen in och den är ju svår att påverka, stolpe in eller stolpe ut?

På tisdag möts PSG Årsunda - Järbo IF med matchstart kl 19.
Samtidigt i Sandviken möts Stensätra - IK Huge.
2 st relativt öppna matcher på förhand, men ändå med Årsunda som favoriter, tillsammans med Huge i deras match.
Oavsett resultat i morgon kommer inte serien att vara avgjord än, lagen kommer att fortsätta ligga inom räckhåll för varandra.
Men det blir en mycket intressant tisdagskväll med mycket folk i Årsunda och säkert telefonkontakt till Stensätra, precis som när den lokala fotbollen är som bäst !!!

Gillar