Inför Sandvikens IF - AIK på torsdag !!

I Svenska Cupens 2:a omg möts på torsdag Sandvikens IF - AIK på Jernvallen kl 19,00.
En otrolig folkfest blir det på Jernvallen och det mesta tyder på fullsatt, dvs 3500 åskådare.

AIK är idag en av Sveriges absolut bästa lag och krigar i den absoluta toppen av Allsvenskan.
Att få dom på hemmaplan i cupen är ju en fullträff ekonomiskt och sportsligt.
Sportsligt, då tänker jag inte på chansen att vinna matchen, för den ligger på ca 5 procent eller så, utan att få hit ett av vårt lands absolut bästa fotbollslag.
Förra året kom Malmö FF hit och alla som var här då kommer att minnas den matchen väldigt länge.
Främst för ett otroligt bra SIF, men matchen som helhet var ju inte direkt dålig den heller !!
Nu tror jag inte på samma scenario i år, förutsättningarna från hemmalagets sida är ju markant mycket sämre i år, med en förvånandsvärt blek säsong bakom sig.
Men matchen/inramningen/atmosfären blir häftig på en liten arena som Jernvallen, det blir som att spela i en liten gryta där på torsdag.

Lite om förutsättningarna inför matchen.
AIK`s tränare Alm fanns på plats i helgen när SIF matchade i Stockholm, det innebär att man sköter sitt scoutingjobb från AIK.
Jernvallen kommer att bjuda på ett helt nytt konstgräs som blev färdigt ikväll måndag, det är ett konstgräs av samma kvalite som idag finns på Tele 2 Arena i Stockholm och är godkänt för Europacup matcher.
Sittplatsbiljetterna på Jernvallen (ca 700 st) tog snabbt slut på kansliet, så nu finns det bara ståplatsbiljetter kvar att köpa.
Jag har idag varit ut och gått på den nylagda konstgräsplan och den såg perfekt ut, dessutom har man nu lagt mattan ända ut till läktaren, vilket gjorde inramningen ännu härligare.
Jag tror att man bör vara där i tid på torsdag om man vill vara säker på att få se matchen, det finns ett max på Jernvallen som kommer att ligga runt de 3500 som man räknar med från SIF.
Från AIK håll beräknas det komma ca 500-600 personer till matchen och AIK klacken kommer att få ett eget avspärrat område på kullen och ner bakom ett av målen.
En stor mängd AIK supportrar samlas redan kl 14 i Sandviken, då man har bokat upp Livingroom för ca 600 personer.
Jag kan väl gissa att det kommer att finnas en mängd bengaliska eldar mm runt Jernvallen vid 19 tiden på torsdag, ingen vild gissning precis !!
Där har ni väl lite om matchen just nu !!
 

Gillar