Inför , i halvtid och efter matchen referat från Sandvikens IF - IFK Göteborg i Svenska Cupen !!

I dag blir det framför tv:n istället för på plats som i tidigare träningsmatcher i år, matchtid är kl 13,00 och matchen ser du på Cmore.
Men det innebär istället en bra möjlighet att lägga ut info om, under och efter matchen från årets första tävlingsmatch för Sandvikens IF.
SIF kommer från en mycket lyckad Silly Season, det är vi nog samtliga överens om oavsett klubbhjärta och nu gäller det att få ihop alla dessa spelare till en enhet, det har sätt relativt bra ut hittills på träningsmatcherna, men i tävlingsmatcher så höjs allting ytterligare några snäpp och hur ser det ut då?
Matchstart är kl 13,00 och det innebär att det är om ca 1,30 tim och 30 min före match lägger jag ut startelvan som vanligt, men truppen presenterar jag redan nu.

Tobbe Johansson, Tobbe Wennergrund
Gustav Thörn, Olof Mård, Jimmy Hansson, Emil Molin, Niklas Håkansson, Martin Springfeldt, Danilo Al-Saed, Noah Sjöstrand, Noa Ersa Engberg, Andre Jernberg, Yannick Mukunzi, Sebastian Vigerbäck, Naeem Mohammed, Ahmed Bonnah, John Junior, Christoffer Aspgren, Farad Hosseini.


- Bra för plan att det töar idag, då blir den mjukare.

SIF`s startelva
Tobias Johansson
Gustav Thörn- Emil Molin- Nicklas Håkansson
Springfeldt- Jernberg- Mukunzi- Jimmy Hansson
John Junior- Naeem Mohammed - Ahmed Bonnah

AVB
Danilo Al-Saed
Farad Hosseini
Noa Ersa Engberg
Noa Sjöstrand
Sebastian Vigerbäck
Christoffer Aspgren
Tobias Wennergrund

Sandvikens IF - IFK Göteborg
Halvtid 1-1
Vilken trevlig fotboll vi får se !!
IFK lite bollskickligare och är duktiga på att hitta ytan utanför/bakom vår 3 backslinje efter kanterna och just den ytan har Springfeldt i SIF också hittat ett flertal gånger, bl.a vid framspelningen till SIF`s 1-0 mål genom Naeem Mohammed.
Vad SIF ska passa sig för att göra är att bli stressade ute vid sidlinjen och börja driva in bollarna in i plan och hamna under press där och skicka iväg nå halvdan passning i sidled, då är vi sårbara, det har hänt ett par gånger i första halvlek.
Annars så gör SIF en väldigt fin match och behöver verkligen inte be om ursäkt för 1-1.
IFK-spelarna hör man är frustrerade på varandra och det här blev nog en halvlek som man inte hade väntat sig från SIF`s sida.
Snart börjar andra halvlek.

Slut 3-4
Oj, vilken spännande match det blev !!
SIF får en smakstart med både 2-1 och 3-1 direkt i starten på andra halvlek, jag rekommenderar er att titta på samarbetet Bonnah/Mohammed på 3-1 målet, klassmål !!
Sedan vill man försvara och det blir passiva hemmaspelare och i mitten på halvleken även trötta hemmaspelare.
Men det är först i 67:e minuten som förändringen målmässigt börjar och jag är faktiskt inte nöjd med försvarsspelet sista 30 minuterna, alltför tama individuella prestationer på den här nivån.
Men det är bara IFK sista 30 min så resultatet säger jag ingenting om, även om SIF är nära att kvittera på övertid genom Bonnah.
Som helhet visar SIF att man är bra i år, man har fått ihop ett väldigt intressant lag och man gör 3 mål mot ett allsvenskt lag och man visade att man kunde tävla mot dom.
Tittar vi på våra grannar i GIF så har dom tex 180 minuters spel mot allsvenskt motstånd hittills i år utan att kunna göra mål, så det är inget självklart att göra mål på allsvenskt motstånd.
Matchens bästa spelare var utan tvekan Yannick Mukunzi, jäklar vad bra han var idag.
Målskyttar SIF:
Naeem Mohammed 2 mål
Ahmed Bonnah 1 mål.
!

Gillar