Inför derbymatchen på lördag !!

​Torsdag:
Nu är det proppfullt i de 3 bussarna som SIF anlitat för resan till Gävle på lördag, kl 12,30 avgång från Sandviken och kl 13,00 börjar uppladdningen på Brända Bocken på Stortorget i Gävle.
Det blev alltså 165 supportrar som åker med i dessa bussar och tyvärr har man nu tvingats tacka nej till supportrar som ringer och frågar om plats i bussarna.
Jag skriver lite om supportrarna Peter "Rock" Ohlsson och Leif Nordkvist som ligger bakom det här.
- Förberedelserna för denna derbymatch började i februari, det handlade om att anordna bussar in till Gävle, sittningen på Brända Bocken, flaggor, banderoller och placeringar på läktaren.
- Folket i Gävle kommer att märka att SIF är i stan och spelarna uppskattar oss något fruktansvärt och de vet att vi står bakom dom i ur och skur.
- Nu på lördag kommer dom att få en extra boost av att se och höra oss när dom kommer ut på plan, det är därför vi kommer att vara där, för att stötta och få dom att ge sitt yttersta och vinna med 5-0.
- Jag hoppas verkligen att alla sandvikare åker in till Gävle och stöttar SIF, för det kommer att bli ett jävla drag !!


Lite info om tidigare derbymöten mellan SIF - GIF.

Lördagens derby blir det 43:e derbyt genom tiderna mellan Sandvikens IF - Gefle IF, det senaste spelades för 33 år sedan och vanns av GIF med hela 5-0.
År 1933 spelades det första derbyt mellan klubbarna i Allsvenskan, matchen gick på Strömvallen och GIF vann.
Totalt har det varit 42 derbyn genom tiderna och Sandvikens IF har vunnit 20 st av dessa, Gefle IF 12 st och 10 stycken har slutat oavgjort.Gillar