Hur är läget i GIF och SIF inför sina seriestarter?

​Jag tänkte skriva lite om hur jag ser läget just nu är hos våra 2 största klubbar, nämligen GIF och SIF.

​Gefle IF.
Gefle IF åkte ju ur Allsvenskan och återfinns numera i Superettan.
Sportchefen Hasse Berggren hoppar plötsligt av när man skall börja bygga den nya truppen inför Superettan och efter sin värvning av 36-årige Rene Makondele.
En tillfällighet att Hasse hoppar av och åsikten "olika värderingar" nämns som orsak, en tillfällighet?  Nej, knappast !!
Hasse uttalade sig att han ville ta upp GIF direkt igen till Allsvenskan, lite senare efter Hesses uppsägning uttalar sig GIF att man vill bygga långsiktigt, klart att det skär sig då mellan styrelse/sportchef om man vill jobba så olika.
Nu vet jag inte om GIF har gått ut med 2016 års resultat, men det lär inte vara några positiva siffror för GIF-anhängarna, vilket helt naturligt måste tas i beräkningen när man pratar om satsning inför kommande säsong.
Tyvärr har spelarna tagit med sig den negativa säsongen 2016 in i årets säsong, där förlusterna har avlöst varandra, dagens resultat 0-4 mot IK Sirius är ytterligare ett bevis på det.
Att laget ska tillhöra toppen i Superettan tror jag absolut ingenting på, man har en enorm backe att ta sig över rent mentalt.
De etablerade spelarna som är kvar i klubben hade behövt ställa om sig bättre mentalt efter förra säsongen och tagit ett nytt tag om det här och hjälpt de nya att komma till någonting positivt och ett lag som bygger självförtroende och framtid, nu har dom inte klarat av det och nyförvärven är knappast dom som ska "leda" laget till en ny vår.
Vad förväntar jag mig av GIF`s säsong då?
Man kommer inte att tillhöra lagen som gör upp om de Allsvenska platserna, man har inte dom resurserna i truppen för att göra det och för tillfället inte heller den mentala styrkan, men jag tror inte heller att man ramlar ner i div 1.
Ett mittenlag eller en plats strax nedanför mitten gissar jag.


Sandvikens IF.
SIF är nykomlingar i div 1 fotbollen efter en mycket stark fjolårssäsong, dock i en relativt klen serie.
Men förstärka måste dom, vilket dom har gjort under vinter/vår.
Man har provat många spelare under vintern, nackdelen har varit att det har varit svårt att hitta välväxta spelare med god kvalite på de platser man sökt spelare.
Nu har man både värvat och lånat klart inför serien och snart börjar allvaret.
Resultatmässigt har det varit både upp och ner i träningsmatcherna, sämst har det gått mot div 1 motstånd, men då slog man plötsligt Västerås SK på bortaplan med 2-0, ett VSK som ses som en möjlig serievinnare i årets div 1.
Jag har inte sätt många av årets träningsmatcher, men tittar man på resultaten så har man inte fått till försvarsspelet riktigt, vilket man snabbt måste få till.
Det sista nyförvärvet är ju forwarden Haris Sijaric från Smedby i Norrköping, precis en sådan spelare man sökt, en stor forward (204 cm), bra target och extremt målfarlig ( 47 mål på 2st div 2 säsonger i Smedby).
Även York Raphael kom sent in i truppen då han återvände efter en kort sejour i Bochum i Tyskland​.
Ekonomiskt är det en mycket stabil förening som fortsätter att utvecklas i rätt riktning så skulle det krisa sig under våren av någon anledning kan det mycket väl dyka upp någon ny spelare under sommarens fönster.
Jag tror det saknas lite för att tillhöra den övre halvan i serien, just nu är man dessutom skadedrabbade och lite känsliga på vissa positioner.
Men en plats strax efter mittenlagen ligger nog inom räckhåll som jag ser det. 
Gillar

Kommentarer