Grattis Årsunda IF !!

Nyss blev det klart att årets vinnare av herrarnas div 4 2017 heter Årsunda IF.
Årsunda vann nämligen toppmatchen på Jernvallen mot SAIK med 3-2 efter underläge 1-2 i halvtid inför hela 373 åskådare.
Först av allt så missade jag första 27 minuterna då vi hade träning före och videokoll inför vår match i morgon, jag kom vid ställningen 2-1 till SAIK.
Sista 15 av första halvlek är det mycket Årsunda och man bränner 3 jättechanser på nick från bra avslutslägen och det var lite klent av ÅIF att bränna samtliga 3.
Andra halvlek startar med en jämn matchbild, men ju längre matchen pågår, ju mer får ÅIF övertaget och i minut 81 och 87 avgör Årsunda serien med att vända 1-2 till vinst med 3-2.

Sammantaget:
Jag tycker att det märktes att det var de 2 bästa lagen i serien i denna match, men jag håller Årsunda som det definitivt bättre laget som helhet.
Man håller ihop laget både offensivt och defensivt bättre än vad SAIK gör, man är bättre på att variera spelet och man är starkare sista 15 min i båda halvlekarna, det är väl i grova drag det som skiljer lagen åt.
Men saker måste också förbättras i Årsunda inför den kommande div 3 säsongen, man går alldeles för mycket på chansbrytningar i backlinjen, vilket gör att man både blir ihåliga och får svårt att försvara ytan bakom backlinjen, vilket jag nämnt tidigare.
Idag blev det 2 rejäla sådana misstag sista 15 i första halvlek.​
Ett skickligt lag i div 3 ser och straffar detta omgående, men nu börjar ett intressant jobb för Årsunda att hitta dom "rätta" spelarna till div 3 säsongen.

GRATTIS ÅRSUNDA IF FOTBOLL  !!!!!!!!!!Gillar