Gefles möjligheter till Jawo !!

Att Gefle IF vill ha Amadou Jawo är jag relativt säker på, men frågan är om det ens går?
Elfsborg fick betala dyrt för Jawo (en av flera dåliga värvningar från Magnus Haglund och Elfsborg), vad jag hört från affären var det 7,85 miljoner kronor även om GIF ville få ut i media att det skulle ligga omkring 10 miljoner kronor.
Att sedan den säljande klubben i en sådan här pass dyr affär ligger sämre till än andra är ganska givet när spelaren ska säljas vidare.
Elfsborg tycker ju inte om att köpa dyrt och sedan sälja tillbaka samma spelare billigt till klubben man köpte dyrt ifrån.
Därför tror jag inte att man kan köpa tillbaka Jawo, även om man sparat lite pengar då Berggren klev av sin spelarkarriär för att "läras upp" som en kommande tränare.
Hur kan det då gå till?
Tittar man idag på GIF`s spelartrupp så är garanterat Lantto spelaren som klubbar skulle vara intresserad av, när han dessutom bara sitter på ett 1-års kontrakt så måste GIF sälja om man vill få in några pengar på Lantto.
Man har skaffat sig ett bra läge att sälja Lantto nu, då man startat allsvenskan mycket bra.
En bytesaffär med Jawo mot Lantto tror jag skulle gynna båda klubbarna.
GIF får en bra spelare in i truppen som kan spela både yttermittfältare (ta Lanttos plats rakt av) och forward (ta Berggrens forwardsplats), alltså en perfekt spelartyp för gIF som dessutom känner Jawo sedan tidigare.
I Elfsborg blir man av med en missnöjd avbytare som Haglund tydligt visat att han inte tror på och in kommer istället en av allsvenskans bästa kantspelare, som dessutom kan spela på båda kanterna ( I Elfsborg skulle han passa som vänstermittfältare).
2 klubbar, 2 vinnare i denna bytesaffär som jag ser det !!!

Går Jawo till Djurgården går han till en klubb med mycket problem och oro i under ett flertal år nu.
Hur man än jobbar och förändrar inom klubben blir det bara skit och bråk i DIF.
Visst, Stockholm är väl hans hemstad med allt vad det innebär i trygghet osv, dessutom är det klubben som betalar högst lön av dessa 3 klubbar.

Går Jawo till Syrianska får han spela med broder Omar vilket naturligtvis lockar.
Detsamma gäller som sagt flytten hem till Stockholm.
Kanske, kanske känns det här som bästa alternativet för Amadou som måste få speltid och förtroende nu, men GIF alternativet ligger inte långt efter.

 

Gillar