Framtiden för fler klubbar !!

Jag tror att fler och fler klubbmänniskor nu börjar förstå vad viktigt det är att våra klubbar står på fler ben än bara det sportsliga.
En bredare klubb klarar av motgångar bättre och främst sådana här extrema motgångar som det är nu.
Många har under fler år sagt att Sandvikens IF lägger för mycket kraft på annat än det sportsliga, alltså själva fotbollen.
Nu börjar folk att förstå att klubben istället har legat många år före andra klubbar och personer i tänket, Göransson Cup futsal och innebandy och Framsteget är två stadiga ben som nästan varje klubb idag är avundsjuk på.
Göransson Cup och Framsteget är två oerhört intressanta saker som klubben nu har drivit i många år och som har vunnit många fina priser runt om i landet och man har flera gånger varit med i Tv.
I Framsteget är man en av Sveriges absolut mest framträdande föreningar och i Göransson Cup Futsal bedriver man en av nordens absolut största inomhuscuper för ungdomar i futsal.
Sådant här ger stora inkomster också, både pr och ekonomiskt och det breddar föreningens känslighet vid dåliga tider.
Så dom som har ifrågasatt det här har haft lite av ett "stenålderstänk" i sig, för idag när renodlade klubbar mer eller mindre brakar samman, så står SIF där på ett stadigt sätt även om det är tuffa tider även för dom.
Många klubbar vill försöka ta efter och många har börjat med olika projekt, ett flertal klubbar på hög nivå har också varit på studiebesök hos SIF.
Med det här vill jag ha sagt till klubbar att våga mera, tänk utanför era zoner, bli bredare så man inte blir så känslig för allt som händer !!Gillar