Förlust i OS-finalen !!


Sveriges damer förlorar kvällens OS-final mot Tyskland med 2-1, efter 0-0 i halvtid.
Tyskland är det bättre laget och vinner rättvist tycker jag, men Sveriges sista 15 min kan innebära en kvittering, chansen fanns verkligen.
Sverige har gjort det bra i slutspelet, inte så vackert, inte så offensivt men med en väldigt stark defensiv och starka straffskyttar.
Vi besegrar överraskande både USA och Brasilien på straffar och målvakten Hedvig Lundahl gör några fina straffräddningar.
Men om vi ska vara objektiva så var det här en turnering då vi har flyt, vi hade fullt upp med att gå till slutspelet, vi är sämre än USA och Brasilien men klarar oss vidare på en stark defensiv och bra straffskytte.
Vi har en världsspelare i försvararen Nilla Fischer, sedan har vi inga fler världsspelare, men vi har ett starkt kollektiv och det är många nya unga tjejer på väg att bygga rutin i detta damlandslag som kanske kan få chansen att ta en ny medalj om 4 år.
Sedan måste jag kommentera Pontus Kåmark som bara sprutar ut omdömen om att vi var så nära, men Pontus, vi måste komma ihåg hela vandringen som detta lag gjort i detta OS och då acceptera att vi har haft nästan maxflyt på resan !!
Men det är bara att tacka detta lag för ett härligt genomfört OS, snyggt jobbat tjejer !!!!

Gillar

Kommentarer