Elitettan. Jitex - Sandvikens IF !!

Sandvikens IF`s damer hade igår fredag en långresa ner till Göteborg för ett möte idag lördag med det forna storlaget på damsidan Jitex.
Jitex har börjat serien riktigt bra och innehar en fin 3:e plats med 15 poäng, medan SIF har haft en tyngre period och återfinns före matchen på 13:e plats på 3 poäng.

Jitex - Sandvikens IF
En väldigt bra genomförd första halvlek från SIF där man nu lyckats hålla ihop laget på ett bra sätt och allt blir mycket enklare då, jämnt fördelat med målchanser och med tanke på motståndet är det här absolut ett jättestort steg framåt för SIF.
Halvtid 0-0
55 min 0-0
Tendenser börjar nu uppstå att SIF som lag börjar bli lite för långa och SIF`s mittfält får därmed Jitex mittfältare bakom sig några gånger, vilket inte är så bra ur ett försvarsmässigt perspektiv.
Men inga heta målchanser
60 min 0-0
66 min 0-1 Amanda Hagelberg på nick efter hörna
67 min 1-1
Jämn matchbild i Göteborg och tjejerna gör det riktigt bra mot serietrean. Gäller att inte tappa Jitex mittfält bakom sig bara för SIF`s mittfält.
80 min 1-1
84 min 1-2 Amanda Hagelberg på ny nick, nu efter frispark.
Slut 1-2

Fantastiskt bra genomförd match av tjejerna och vinst borta mot serietrean Jitex.
Man spelade en enklare fotboll idag, lite mer ett tillslag när det behövdes och hårt jobb och man höll ihop laget mycket bättre än tidigare även om det ibland kunde stramas åt ännu mer.
Otrolig glädje efter matchen och jag såg glädjetårar hos en av spelare också, härligt !!
Sedan behöver man ju inte löpa tillbaka i sprintfart när man har gjort mål, det går ju att stå kvar 10 sek och glädjas över målet man gjort och "jogga" tillbaka så hade speltiden varit 1 min mindre att spela av, det är ganska bra att ha när man leder med uddamålet.
Stort GRATTIS till tjejerna och Mackan för en meriterande vinst och en väldigt bra genomförd match !!

Gillar