Div 2. Sandviken - Skiljebo 2-2

Riktigt kallt på Jernvallen idag, men trots det en riktigt fin publiksiffra på 531 personer.
Men det gnälldes ordentligt i halvtidspausen över den fotboll som presterades första 45 min idag.
Som tur var så stannade jag inte och lyssnade på vad publiken sa om underhållningen efter 90 minuter.

Första 10 min var underhållande från båda lagen, full fart framåt, löpvilliga spelare och kvaliten var god.
Sedan kommer 35 min av motsatsen, stillastående spelare, långsamt bolltempo och den enklaste passningen blev alldeles för svår att klara av.
Dock fick vi se 2 mål, men lite typiskt för matchbilden så var det 2 rejäla misstag som åstadkom dessa 2 mål.

Den andra halvleken fortsätter på samma sätt som första slutade.
SIF tar ledningen i mitten av 2:a halvlek genom farlige Filip Johannesson, efter en helt strålande långboll från Andreas Sipuri.
Kvitteringen kommer med ca 10 min kvar på en andravågsspelare, som trycker upp bollen i det bortre krysset, efter att bollen har nickats ut från SIF`s straffområde.
Efter det målet jagar Skiljebo ett vinstmål, då spelarna kände att man fått greppet på SIF, men det är ändå SIF som ligger närmast vinsten, då återigen Filip Johannesson driver igenom på en kontring och skjuter i stolpen.
Dock ett plus till Skiljebospelarna som de sista minuterna sprang och hämtade bollar utanför planen för att man skulle hinna avgöra matchen, medan SIF tog tid på sig och var nöjda med poängen!!

Problemet med dagens SIF var som jag ser det 2 styckna.
I dagens mittfältuppställninmg fanns ingen spelare som kan hota en motståndarbacklinje genom djupledslöpningar, vilket gjorde att dom bara behövde ha koll på Filip Johannesson. Den andra anfallaren Jesper Karlsson är inte heller en djupledslöpare och finns ofta felvänd.
Det andra problemet var att laget blev väldigt långt idag.
Ytor stora för en oljetanker att vända fanns både centralt på mitten, samt mellan mittfältet och backlinjen.
Positivt var åter att se Filip Johannessons djupledsspel som höll mycket bra klass och matchens bästa spelare i högerbacken Jack Sharples som ständigt ville komma från sin ytterbacksplats och blev dessutom målskytt.
Skiljebos backlinje hade 1 spelare att hålla reda på i SIF`s anfallsspel (Filip Johannesson) men misslyckades kopiöst i det jobbet.
STORT underbetyg till den backlinjen!!
Man rullade boll trevligt på mitten, men det var iofs inte svårt med dessa enorma ytor, men oj vad petigt det var när man kom till straffområdeslinjen.
Plus för viljan man visade att vilja vinna matchen i slutet!!
Som helhet en klart dålig div 2 match.


 

Gillar