Dalkurd bestämde ingenting.......som väntat !!


Dalkurd hotar med att flytta sitt A-lag från Borlänge till någon annan stad, allt för att få en bättre fotbollsstadion med faciliteter mm.
Man anser inte att Domnarsvallen kommer att godkännas för spel i superettan eller allsvenskan ett år till och nu har tex Uppsala kommit upp som en ev ny stad att flytta seniorverksamheten till, på ungdomssidan gäller fortfarande att man vill stanna i Borlänge.
Från Borlänge kommun menar man att Domnarvsvallen kommer att godkännas för spel, men man är inte beredd att bygga en helt ny arena med den kostnad det skulle innebära.
Det har blivit mycket infekterat mellan Dalkurd och kommunen, men även IK Brage får sig lite skit från Dalkurd då man anser att Brage får mer från kommunen än vad Dalkurd får.

Själv tycker jag följande.
Man måste ju kunna rusta upp Domnarsvallen på ett skapligt sätt och bygga lite faciliteter i en ny byggnad till båda lagen och rusta upp en läktare i taget och därmed göra arenan fräschare.
Om jag har fattat någorlunda korrekt, så är väl kommunen villig att fräscha upp arenan, men Dalkurd anser att dom blivit lurade av kommunen tidigare och godkänner inte förslaget från kommunen.​
Däremot köper jag inte Dalkurds hot om att lämna Borlänge med sitt seniorlag.
Gör det istället för att hota om att göra det, om det nu är det dom vill, hot lönar sig sällan.
I går hade klubben en omröstning bland medlemmarna om dom skulle söka sig till en annan stad eller vara kvar i Borlänge med sin seniorverksamhet, klubben enades efter flera timmar om att styrelsen skulle få ta det beslutet.
Allt gap och skrik om att man ville lämna Borlänge var alltså inte så självklart längre visade det sig........... inte direkt oväntat.
På det här sättet försöker man på nytt sätta press på kommunen, ungefär som att kommunen nu får ytterligare en chans på sig att ge oss det vi vill ha.
Såpan går vidare i Borlänge !!!

Gillar