Coronaviruset ändrade spelreglerna redan i våras !!

Har de senaste dagarna läst om klubbar som enligt dom själva inte kommer att klara av säsongen utan publik ekonomiskt.
Alla klubbar visste om förutsättningarna redan tidigt i våras, alla experter på Folkhälsomyndigheterna sa att det kommer att fortsätta efter sommaren, troligen som en ökning för att sedan avta succesivt.
Man gick snabbt ut och minskade åskådarantalen först ner till 500 och sedan till max 50 åskådare.
Regeringen går ut och lovar "en viss ersättning" för förlorade inkomster som ekonomiskt stöd åt klubbarna.
Vad gör då de flesta klubbar?
Vissa klubbar börjar värva dyrt, i vissa fall jävligt dyrt, en tanke på att behålla några kronor på banken fanns inte, här skulle det satsas.
Vissa klubbar gjorde ingenting, man trodde att man skulle förlora sponsorinkomster men behöll sina trupper som redan låg på gränsen för vad man klarade av att betala, eller i ännu fler fall över vad man hade råd att betala.
Sedan kommer det riktigt sorgliga, när dom i tidningarna säger att "vi hoppades eller vi trodde" att det skulle släppa och publiken skulle få börja komma igen på matcherna.
Tänk att det finns folk som bygger klubbars framtid på att "vi hoppades eller vi trodde" någonting som FHMH som är expert på området var väldigt osäkra på !!
Nej, låt klubbarna nu få stå för sina bedrövliga antaganden och klarar dom inte ekonomin så är det bara att skicka ner dom en efter en i lägre serier.
Läser Mats Wennerhom på Aftonbladet och tackar för samma inställning.
- Jag ser det som en del av spelet och de klubbar som slösat och chansat måste också ta den smällen !!
- Vi kan inte hålla på och stänga serier bara för att vissa klubbar har lekt bort allt sitt kapital och på så sätt rädda klubbarna.

Hur man sköter en klubb måste prioriteras, dom klubbar som inte klarar av det får ta smällen.
Det här gäller inom alla idrotter.

Gillar