Börja jobbet inför 2015 redan nu SIF !!

Tyvärr kom det en förlust i seriefinalen mot Piteå med 3-4.
Man kan se matchen på 2 olika sätt, antingen positivt med 3 gjorda mål och stundtals bra anfallsfotboll under ca 60 min av matchen borde innebära 3 poäng, eller säga att om man släpper in 4 mål bakåt ska man inte vinna en fotbollsmatch på den här nivån.
Någonstans mitt i mellan får vi väl lägga oss i min analys.

Vi börjar med det positiva.
I 60 min har SIF ett BRA anfallsspel, man kommer runt med inlägg ( vid 2 av målen) man avslutar centralt utanför straffområdet några gånger och man utnyttjade äntligen Björn Berglunds spelstil på rätt sätt.
Man gör 3 fina fotbollsmål och man hade årets bästa publiksiffra på strax under 1000 personer.
Jens Åberg gör sitt första seriemål i SIF och skulle bara Jens veta att han gör 5-6 mål på en säsong om han fanns oftare där inne, så skulle han få bli lika glad många fler gånger, för den styrkan har han i sitt spel.

Så till det mindre roliga.
Passiviteten i försvarsspelet har varit ett problem hela säsongen som JAG ser fotboll.
Man kan gömma sig bakom få insläppta mål, men passiviteten och uppträdandet från ytterbackarna i inläggslägen för motståndarna har jag haft svårt att förstå innebörden i under flera säsongen nu.
Idag kommer 2 st nya mål i baken den vägen och precis som vanligt så fattar jag absolut ingenting av vad dom har för roller i dessa lägen, men det är iofs inte min uppgift heller.


Nu måste SIF börja jobba mot 2015 och det redan idag !!
Helt klart bör det bli en del förändringar i kommande års spelartrupp och nya krafter måste in för att röra om i omklädningsrummet.
Ledare på planen måste in, vinnarskallar som smäller på och är grisiga på träningar, visar vad fan som krävs och skäller ut lagkompisar som inte har rätt attityd på träningar och matcher.
Det är spelartyper som idag inte finns i gruppen och att få in ett par sådana skulle betyda mycket.
Jag skulle vilja se 4-5 förändringar till nästa år och det måste klubben jobba med idag och redan nu börja signa upp dessa, inte i november - januari, då har man fått konkurrans om dessa spelare och chanserna minskar avsevärt.
Jag vill se tidiga kontraktsförlängningar med spelare man vill ha kvar, som tex Björn Berglund, Oliver Ekroth och Seth Rudolph.
De ansvariga måste ut på fältet under hela hösten och jobba häcken av sig, det är sällan man får bra spelare serverade i knät även om det är bekvämast, men med bekvämlighet vinner inte SIF div 2 nästa år heller !!
Jag tror mycket på Anders Eriksson som sportchef, det gäller bara att få honom att orka dra det här stora lasset nu.
Det är de sportsligta grupperna runt honom som måste upp på tå nu, visa vilja, hunger och attityd och jobba stenhårt på att ta fram en trupp som är div 1 mässig.
Vi har egna ungdomar idag som verkligen knackar på a-lagsporten och mer kommer inom några år, då vi har riktigt bra snurr nu på vår ungdomsverksamhet.
Att spela i SIF betyder att man har god chans till spel i div 1 och att man alltid har ögonen på sig från klubbar högre upp.
Ekonomin är klart bra och träningsförhållanderna för a-laget är oerhört bra.
Föreningen har egentligen allt för att ta steget till att bli minst en etablerad div 1 klubb, man måste bara jobba ännu hårdare än vad man gör idag !!


Gillar