Bernhard Brcics angående unga fotbollsspelares attityd !!

​Jag läser Bernhard Bricics kommentarer om unga spelares attityd som fotbollsspelare.
Bricic har jag spelat mot när han representerade IK Brage i allsvenskan några gånger och han har tränat bl.a IK Brage och Dalkurd, men numera Bullermyren i div 4.
Han har precis hoppat av jobbet som tränare där, då han fullständigt tröttnat på unga spelares självbild och attityd.
Han berättar om unga spelare som vill byta klubb när dom får vara avbytare någon match, dom vill inte träna det som behövs men ställer ändå krav på speltid.
Någon/några spelare fick lämna Bullermyren då dom inte accepterade att vara avbytare och gick istället till Islingby, men ville strax därefter komma tillbaka igen efter att tränaren där var "dum i huvudet" som dom sa.
Vad fan tror ungdomar att dom är? frågar sig Brcic.
Dom tror sig kunna bli fotbollsstjärnor utan att träna, bli företags VD:ar utan att behöva jobba, dom har en jävla konstig attityd.

Jag tror nog att de flesta tränare på lokal och ungdomsfotboll känner igen sig lite.
Jag tror inte skillnaden är så stor mellan tex div 4,5 och ungdomsfotboll, många spelares självbild är ganska annorlunda än vad många andra tycker i deras omgivning.
Tyvärr blandar sig ofta föräldrar också in i det här med i princip samma inställning som deras barn och man kan ju bara tänka sig hur det låter hemma hos vissa familjer !!
Men det var intressant att Brcic gick så hårt och ärligt fram i massmedia om detta, men jag har för mig att han brukar vara rak i sina kommentarer, vilket alltid uppskattas.

Gillar

Kommentarer