4 nya konstgräsplaner i Sandviken !!

Jag har skrivit om det tidigare, nu har jag precis läst om det i AB också och fått ett färdigt datum.
Det byggs konstgräsplaner just nu i Stensätra, Svibacka, Vallhov och på Jernvallen, det innebär 4 nya konstgräsplaner med belysning för fotbollen i Sandviken.
Sedan tidigare har vi ju Jernvallens A-plan som läggs om i sommar samt den nya planen ute i Årsunda, det innebär 6 konstgräsplaner med belysning vintertid och 7 st konstgräsplaner fr.o.m våren då även VM-arenans konstgräs läggs ut.
Det här innebär ju att trycket på Jernvallen kommer att släppa drastiskt och många av våra ungdomslag kommer att få chansen att träna mer utomhus och under bättre träningstider.
Planerna är inte uppvärmda, men under en normal vinter borde man kunna vara igång någon gång i månadsskiftet feb/mars på dessa planer, då det går att skrapa av en del snö med fordon, precis som dom gjorde i år på VM-arenan.
Samtliga konstgräsplaner kommer att läggas på idag befintliga 11-manna planer och kommer att ha en belysning fram till kl 22,00.
Slutbesiktningen för planerna i Stensätra, Svibacka och på Jernvallen är i slutet på juni, medan planen i Vallhov har sin slutbesiktning någon månad senare.
Kostnaden kommer att ligga runt 20 miljoner kronor och det är Göranssonska Stiftelserna som står för kostnaden.
Fantastiskt bra !!

Gillar