​Sandvikens IF dam (div 1) - Bälinge dam (div 1)   6-3
Sandviken vann hemmamatchen mot seriekonkurrenten Bälinge med 6-3, efter 6-1 i halvtid och Therese Westin gjorde 4 mål.
Bra att vinna mot seriekonkurrenter så man ser att man utan tvekan håller bra nivå.

Sollentuna herr (div 1) - Sandvikens IF herr (div 1)   3-0
Sandviken förlorade bortamatchen mot seriekonkurrenten Sollentuna med 0-3, efter 0-0 i halvtid.
En frilägesutvisning med straff som följd förändrade matchbilden i Stockholm, där Sollentuna gör 1-0 målet och Sandvikens Aram Abed blir utvisad i matchminut 60.

Valbo FF herr (div 2) - Hudiksvalls FF herr (div 2)  1-0
Gefle IF dam (div 1) - Valbo FF dam (div 2)  0-0

DM herrar

Årsunda - Stensätra  5-2  (0-2)
IK Huge - Saik  1-4
Hofors - Brynäs  0-2



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Den Ukrainske mittfältaren Vlascheslav "slava" Koidan är klar för Sandvikens IF kommande år.
Mittfältaren som är 24 år blev föregående säsong vald till div 2 norra norrlands bästa mittfältare, där han även han med att göra 14 mål från sin mittfältsposition.


Likes

Comments

​Vinst borta mot ett b-betonat Arsenal med 2-1 och sättet dom gör det på imponerade på mig.
Min förvåning finns fortfarande kvar från hemmamatchens totala kollaps i första halvlek som Östersund då stod för, men att vara så offensiva som laget brukar vara kändes rätt och kul att man fick vinna matchen även om man åkte ur sammanlagt.
Är det här standarden på Arsenals spelare runt omkring startelvan har man ett väldigt begränsat urval måste jag säga.
Men det jag känner mest för är att Östersund fick bevisa vilken fotboll man står för och vilken fotboll man kan spela oavsett motstånd, det var det roligaste tycker jag, sedan finns det naturligtvis brister främst försvarsmässigt men det struntar jag i en sådan här kväll.
Tack Östersund !!!

Likes

Comments

​Gefle IF förlorade gårdagens bortamatch i Svenska Cupens gruppspel mot Brommapojkarna med 2-0 på Grimsta IP.

Likes

Comments

​Idag startade ligacupen för vårt U19 lag med hemmamatch mot Östersunds FK.
SIF börjar bra och spelmässigt kopplar man ett tidigt grepp, men man hade svårt att komma fram i klara målchanser.
I den 27:e minuten kommer plötsligt 0-1 på en hörna, en smärre chock för hemmakillarna i det läget.
Resten av halvleken ser ut på samma sätt, spelmässigt mycket SIF men få klara målchanser.
Halvtid 0-1
I den andra halvleken börjar man även att skapa ett flertal heta målchanser och man hade många fina inlägg, men bollen ville inte in och det ser ut att sluta 0-1.
Men i den 89:e  minuten kommer ett inlägg som en omarkerad Anton Strömbom nickar in till 1-1 och äntligen kom utdelningen.
För att vara årets första match så var det en helt ok prestation från grabbarna och nästa helg är det en ny hemmamatch då IFK Östersund kommer på besök.


Likes

Comments

​Sandvikens IF`s herrar vann hemmamatchen mot topplaget i div 2 Hudiksvalls FF med klara 3-0 (3-0),
I 30 min var Hudik bra med i denna match, man hade mycket boll, man kändes trygga och trivas med matchbilden, men efter SIF`s 1-0 mål efter dryga 30 min blev det bara SIF.
1-0 målet var ett väldigt fint fotbollsmål efter vänsterkanten, där "wingbacken" Simon Persson kom runt och hittade Rasmus Eriksson vid bortre stolpen, vid 2-0 hittar man Rasmus i djupled vilket han trivs väldigt bra i och vid 3-0 sitter en retur efter en hörna, målskytt Rasmus Eriksson som därmed gjorde ett äkta "hattrick".
Den andra halvleken styr SIF matchen till fullo och med bud på ett 4-0 mål vid några tillfällen.
Hudik skapar inte en målchans över 90 minuter idag vilket är ett bra betyg åt SIF`s defensiv, dock kan SIF bli lite mer utmanande sista 1/3 delen med sina wingbacks tycker jag, för dom gånger vi utmanade var det farligt hela tiden och dessutom kom 1-0 målet på detta sätt.

Sandvikens IF (div 1 ) - Hudiksvalls FF (div 2)   3-0
Valbo FF (div 2) - Strömsbergs IF  (div 2)    3-2
Sandvikens IF dam (div 1)  - Team Hudik dam (div 2)   4-1
Vaksala (div 3) - Sandvikens AIK (div 3)  3-4
IK Huge (div 4) - Årsunda IF (div 3)  2-5
Hille IF (div 3) - Söderhamn (div 3)  0-3


Likes

Comments

​Arsenal vann borta mot Östersund med 3-0, efter att ÖFK fegade ur taktiskt eller/och mentalt.
Jag trodde på ett kryss hemma på Jämtkraft arena för ÖFK, man vet att stora lag är relativt nöjda med kryss på bortaplan mot betydligt mer beskedligt motstånd och sedan trycker man på lagom på hemmaplan och vinner med ett antal mål.
Men idag fick Arsenal möta ett oerhört defensivt ÖFK som bara ville försvara sig och bjöd Arsenal på 60 meter att rulla boll på.
Arsenal själva måste väl ha blivit överraskad över dom gratismetrarna och resultatet blir naturligtvis att man får ett tryck på sig ganska djupt ner på egen planhalva och att ens tro att det är lösningen i denna match för ÖFK förvånade mig och väldigt många fler.
0-1 på en målvaktstavla och 0-2 är på ett misstag som man gör inom pojklagsfotbollen, där man försöker spela sig ur en trång situation någon meter framför egen mållinje, med bolltapp och mål i baken.
Efter 25 min kliver man fram som man "alltid har gjort" och matchbilden förändras direkt till en mer passande bild för ÖFK.
Resten av matchen tycker jag är helt ok från ÖFK`s sida och förlusten blir till slut 0-3, där ÖFK missar en straff i sista minuten.



Likes

Comments

​Det blev Sandvikens IF som vann Valbocupen för damer 2018 i Sörby inomhushall.
Finalen spelades mot Täby FK som hade imponerat stort i cupen, men SIF gör en otroligt bra finalmatch och vinner med 2-0, efter att Therese Westin och Therese Svensson gjort målen i finalmatchen.
Grattis tjejer och ledare !!!


Under söndagen spelade även SIF U17 en träningsmatch på Jernvallen mot Västerås SK.
Första 45 min tycker jag att SIF är det något bättre laget rent spelmässigt, men man gör 2 kostsamma misstag runt eget straffområde som VSK utnyttjar och leder matchen med 2-1 i halvtid.
Den andra halvleken blir sämre kvalitetsmässigt från båda lagen, men det är VSK som tar över taktpinnen och SIF fortsätter med misstag i eget straffområde.
Till slut har VSK vunnit med 5-2, men som helhet var det en ganska dålig tillställning.

Likes

Comments

​Då är vi igång på allvar med vissa lag, dock inte alla lag som jag återkommer med.
Sandvikens IF A gjorde idag sin första träningsmatch när man mötte div 2 laget Bollnäs hemma, medan Gefle IF A spelade sin 2:a match för säsongen när man mötte seriekonkurrenten IK Brage på bortaplan.
Tyvärr fick SIF U19 återigen ingen match, då motståndarna SAIK fick lämna återbud pga sjukdom och det fanns ingen chans att hinna hitta nya motståndare.

Sandvikens IF A - Bollnäs A    3-0

En typisk tidig träningsmatch i februari med allt vad det kan innebära.
Matchen sätt över 90 min, så var SIF laget som styrde matchen väldigt mycket och borde ha kunnat avgjort matchen i ett tidigare skede.

IK Brage A - Gefle IF A    4-0

Tydligen en match som dominerades stort av Brage enligt tidningarna. Brage är ju nykomlingar i Superettan så GIF fick nog lite att fundera på även om vi är väldigt tidigt inne på försäsongen.

Valbo FF A - Sandvikens AIK A    3-1

En stark start 11:a från båda lagens trupper för att vara så tidigt på försäsongen. I halvtid var ställningen 2-0.


Sandvikens IF plockar upp sin egna 17-årige målvakt Elias Lindgren till a-truppen och han utgör nu målvaktsstyrkan i SIF`s a-trupp, tillsammans med Kalle Jansson och Tim Markström.
Elias a-kontrakt är skrivet på 2 år.



Likes

Comments

​Sandvikens IF`s akademichef Stefan Lundin är just nu nere i Spanien för ett 4 dagar långt utbildningsläger med övriga akademichefer från Sverige.
På utbildningen kommer bl.a Valencias metologimanager Antonio Hernandez att medverka.
Sandvikens IF är en av 52 klubbar som ingår i Svensk fotbolls certifieringsarbete och det handlar om att säkerställa kvalitetsträningar på ungdomssidan.
Det här med akademi är nystartat från SIF och strax efter nyår var SVFF här och poängbedömde föreningens ungdomsverksamhet med allt vad det innebär och man klarade det första steget poängmässigt.
Under våren kommer nya utbildningsplaner att genomgå föreningens ungdomsverksamhet och på det sättet kvalitetssäkra samtliga våra ungdomslag och som på sikt skall höja kvaliten på våra lag och enskilda spelare och som skall resultera i fler egna a-lagsspelare.
Det är just här min roll kommer in som spelarutvecklare/blockansvarig för pojkar 15-19 år, då jag skall se till så att utbildningsplanen följs inom föreningens 15-19 åringar, samt hjälpa spelare och tränare vid funderingar och rotationer inom lagen, samt att ha en bra scouting på vad som finns av intresse på ungdomssidan och även tränarsidan i främst Gästrikland inför de kommande åren.
 


Likes

Comments