Äntligen dags för match igen. Att vänta över en vecka har varit lite jobbigt. När man spelat så bra som vi gjort men ändå fallit lite på målsnöret så vill man bara tillbaka in i en ny match så vi kan rätta till de där små detaljerna.

Jag tror det blir en jämn och tuff match idag. Där åter igen små marginaler kommer avgöra. Och idag hoppas jag att marginalerna är på vår sida. Mest för att få den där nästan overkligt sköna känslan i kroppen som man får efter en seger.

Men jag vill säga det också att jag blir inte jätte besviken om marginalerna är på fel sida. Vi bytte inte till Listerby IK för att göra en makalös första säsong som går till historien. Vi bytte till LIK för att där finns det bra förutsättningar och en vilja från föreningens sida att bygga en dam/flickverksamhet på sikt. Så vårt mål är inte att vinna alla matcher första säsongen. Vårt mål är att etablera en bra verksamhet runt laget, få spelarna att trivas och att etablera en spelidé som vi tror är vinnande i längden (lite det som Petter skrev om i gårdagens gästblogg). Och jag tycker att redan efter två matcher är vi på god väg!

Men självklart kommer vi göra allt för att stå som segrare ikväll! Så välkomna till Åsavallen, 18.30 för vår andra hemmamatch. Hällaryd står för motståndet och det kommer bli en tuff och rolig kamp! Hoppas vi syns!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

(Foto från: fkkarlskrona.com)

Hejsan. MItt namn är Petter Abrahamsson och jag är idag 36 år gammal. Mitt stora idrottsintresse har alltid varit fotboll. Idag bor och lever jag mitt liv i Karlskrona men är uppvuxen i en liten ort som heter Saxemara utanför Ronneby. I just Saxemara har jag spelat fotboll mellan åren 1985-2008. Just 2008 valde jag att flytta till Karlskrona, jag hade ett nytt jobb i stan och kände för att testa på lite nya utmaningar.

Nu började min tränarkarriär i fotbollen, vilket är det ämnet jag valt att fokusera på i detta inlägg. Nu har jag flyttat till Karlskrona och börjat spela boll i Sillhövda AIK. En trivsam liten klubb norr om Karlskrona. Här spelade jag ett år för att sedan bli assisterande tränare i klubben. Här var jag i två år som tränare för att sedan hitta en ny utmaning i nystartade FK Karlskrona. Här fick jag erbjudandet att träna föreningens U19 lag som skulle spela i reservallsvenskan.

Detta var en fantastiskt rolig tid med riktigt talangfulla ungdomar från Karlskrona AIF och Lyckeby GOIF. Mitt nya jobb hade börjat och nu skulle de gallras med spelare. Totalt hade jag 45 st fotbollskillar ifrån dessa bägge lagen. Spelartruppen i nya FKK skulle vara 18+3 mv. Här hade man en och annan sömnlös natt. Killarnas ögon brinner av inspiration på varje träningstillfälle och alla vill vara med i den nya truppen. Här kommer de vara många killar med ångest och oro i kroppen. Tänk er själva, 45 ungdomar som brinner för samma sak. Fotboll, och de finns bara 18 platser i truppen.

Vi hade varit igång några månader och truppen hade tagits ut. Vi tränade på och spelarnas vardag handlade om fotbollen. Vi gjorde en kanonsäsong detta året och slutade tvåa bakom Trelleborgs FF. Killarna hade en enorm utveckling detta året och vi matchade alla seniorlag vi mötte. (div 4, 5).

Sen år två så hände nått med grabbarna. Fotbollen hade blivit en vardag för killarna men samtidigt så slet de på dom eftersom de började dra ihop sig med skolan osv. Vårt andra år i denna serien slutade på en 7:e plats. Här lärde jag mig otroligt mycket som tränare vad de gäller unga spelare i en och samma miljö en längre tid. Nu har jag varit tränare i fyra år och bestämde mig för att tacka Ja till ett erbjudande från Ronneby BK.

Nu skulle jag börja om med ett nytt lag och jag hade/har min tro på hur man utvecklas individuellt som spelare. Och detta tog jag med mig till RBK. Min tanke med de nya uppdraget var att få Ronneby BK till division 3 på sikt. Alltså inte bygga för dagen utan för att verkligen sätta en spelide som sedan håller för att vara ett etablerat lag på denna nivå., Arbetet var påbörjat och vi drog igång säsongen i november 2014. Vår säsong var upp och ner resultatmässigt, vi slutade 6:a/:7a i serien och vann svensk fast cup. Ja, vi hade kunnat vara högre upp i tabellen med ett enklare, rakare spel men hade vi utvecklats på samma sätt då? Hade vi varit redo för att spela div 3 år två med detta sätt vi ville ? Mitt svar är troligen nej. Vi behövde nått år till innan vi var mogna för en högre serie på sikt.

Nu kom ett nytt erbjudande FKK och denna gång gällde de FKK A-lag som ville att jag skulle assistera Anders Torstensson 2016. Hur skulle jag göra nu, ångesten stod vid dörren. Jag har ju lovat mig själv och Ronneby att ge detta en chans. Ronneby hade ju varit så tålmodiga med mig och konceptet, det långsiktiga målet vi hade byggt upp. Så svaret på om jag kände mig lite som en svikare när jag skrev på för FKK igen, var ja. Nu ställde jag Ronneby i en svår sits med att behöva leta ny tränare. Men detta har dom gjort och löst bra.

Nu är jag tillbaka i föreningen som lärt mig så mycket och min drivkraft för fotbollen har bara ökat med varje år. Fotbollen kommer alltid vara mitt stora intresse och nån dag hoppas jag kunna ge tillbaka detta till idrotten jag älskar mest av allt. I år har vi ett starkt jag i Karlskrona och våra ambitioner är stora. Vill man se ett lag som vill bjuda på sig själva och gör allt för att vinna matcher tillsammans så ska man komma till V.Mark 2016. Vi hade älskat om just du ville komma och stötta oss.

Mvh Petter Abrahamsson

Likes

Comments

Jag har alltid tyckt om träning och hälsa. Jag är väldigt intresserad av hur man äter mest hälsosamt och hur man tränar bäst och effektivast för kroppens välmående. Och under vissa perioder har jag varit väldigt bra på att hålla dieter och träna på ett bra sätt. Men långt ifrån alltid!

Jag faller lätt tillbaka till gamla vanor och det är ett problem som jag vet att jag måste jobba på! Och av väldigt förklarliga skäl så har min hälsa blivit lidande under den senaste tiden av mitt liv. Men eftersom jag håller på att bygga upp ett stabilt liv igen så blir att återta hälsan som jag hade för några år sedan en del i processen. En ganska stor och viktig del.

Och idag ska jag ta ett första väldigt viktigt steg. Jag tänker inte avslöja vad steget är idag, men ni kommer kunna läsa om det. Och alla steg som kommer efter. För jag vet att det är en lång väg, men att skjuta den framför mig kommer inte göra den kortare.

Nu ska jag njuta av solen och ta fiskespöt och se om jag fortfarande kan kasta!

Likes

Comments

Imorgon är det dags för en ny gästblogg. Jag tycker det har blivit ett trevligt inslag under måndagarna.

Den här gången är det dags för ännu en person som är aktiv inom fotbollen i Blekinge. En tidigare spelare och numera tränare som jag hört mycket gott om.

Morgondagens gästbloggare är Petter Abrahamsson. Just nu assisterande tränare i FK Karlskrona, som i skrivande stund är serieledare i Div. 2 östra götaland. Ska bli väldigt intressant att se vad Petter har att bjuda på för historia! Så kika gärna in imorgon kväll och läs Petters inlägg!

Likes

Comments

En härlig morgon. Solen spricker igenom, en lång morgonpromenad och jag har lite partymusik i öronen. Idag är det en stor partydag och det var just på valborg för 6/7 år sedan ungefär (orkar inte lägga energi på att räkna ut det) som jag gjorde min alkoholdebut. Med facit i hand så skulle jag nog väntat längre med den debuten. Men det är lätt att vara smart nu i efterhand.

Jag festade ganska friskt när jag fyllde 18 och det förstörde nog en hel del redan på den tiden, fast jag inte insåg vad som förstördes. Men för några år sedan blev min relation till alkohol en helt annan.

Att jag drabbades av en depression, ångest och panikångest har varit en process som byggts upp under några år. Och under dessa åren har jag använt alkohol på ett väldigt destruktivt sätt. Det har varit ett sätt att komma bort. Nästan varje helg drack jag stora mängder och minnesluckor blev ett tidigt inslag i mitt vuxna liv. Och det senaste året när jag mått sämre och sämre har jag druckit så mycket att jag inte minns något jag gjort, har ingen aning om hur jag kom hem och ångesten dagen efter har blivit gigantisk.

Men det är slut på detta livet nu. Idag har jag varit nykter i sex veckor. Och jag tänker inte bryta den trenden idag. Däremot kommer jag inte bli nykterist, jag kommer börja dricka igen. Men jag ska börja försiktigt, något glas vin, en whiskey. Men jag tänker inte hamna i en destruktiv spiral igen. Det livet är förbi!

Likes

Comments

När jag fick mitt första FIFA spel 2001, satte in skivan i våran PC med windows 95 och startade upp spelet var FC Barcelona det lag som tilltalade mig mest. Jag visste inte så mycket om internationell fotboll då, inte mycket mer än att det fanns en känd spelare som hette Ronaldo. Och inte ens med honom blev det rätt, jag kunde nämligen inte säga Ronaldo utan sa istället Noraldo.

Men med Barcelona och med Rivaldo och Patrick Kluivert i spetsen mötte jag diverse lag, så  jag började lära mig mer och mer namn på lag och spelare. Men Barcelona fortsatte att vara närmast mitt hjärta av de internationella lagen. Och så är det än idag.

Jag bestämde tidigt att jag ska se Barcelona live en dag. Och till sommaren är den dagen kommen. Barcelona kommer till Sverige och Friends arena. Och jag SKA dit. Jag vet naturligtvis inte hur jag mår då. Och säger kroppen ifrån så får jag naturligtvis skippa det. Men jag tycker att det är värt att chansa och köpa en biljett för några hundralappar.

Men jag har också skrivit upp på min "innan jag dör" lista att jag ska se Barca på hemmaplan. Men det får stå kvar ett tag till.

Likes

Comments

Igår var en sorglig dag för svensk fotboll. Det som skulle bli och väldigt länge var en fotbollsfest mellan IFK Göteborg och Malmö FF fick avbrytas efter tråkiga scener.

Att kasta in saker mot planen kan aldrig tillåtas. Och när sakerna dessutom är smällare som kan orsaka diverse skador blir det än mer påtagligt att vi måste jobba hårdare mot detta. Jag vill vara tydlig med att jag inte fördömer IFK Göteborgs supportrar trots att det nu var därifrån just den "bangern" som fick matchen avbruten kom. Jag har hört att det har kastats "bangers" från Malmö läktaren också. Och flera andra klubbar i allsvenskan har fans som också kastar in saker och använder pyroteknik. Och hur stämningsfullt jag än tycker att det är med bengaler och annan pyrotekning efter en seger eller ett mål, så bevisades det återigen att folk inte kan hantera det. Och därför MÅSTE vi få bort detta!

Vi har en fantastik supporter.kultur i Sverige. Vi måste bevara det fina vi har och inte låta rötägg förstöra det! Vi måste jobba ännu hårdare mot denna formen av idioti!

Jag måste ändå avsluta med en betydligt roligare historia. För när det spelades allsvensk fortboll här i Blekinge var det mycket lugnare på matcherna. Men även här hände det otrevligheter, även om det kanske inte var så allvarligt som incidenten igår.... Läs och njut: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article14778072.ab

Likes

Comments

Ikväll blir en bra fotbollskväll. Både IFK Göteborg-Malmö och sedan champions league, Atlético Madrid-Bayern München.

Jag har gjort många utlandsresor som varit både roliga och intressanta. Men den jag rankar absolut högst och utan tvekan ska göra om inom de närmsta åren är fotbollsresan till München. Visserligen blev flyget hem försenat såpass att jag inte fick sova på hela natten och fick i princip åka till jobbet direkt när vi kom hem och sedan jobba 12 timmar. Men det tråkiga hamnade helt i skuggan av upplevelsen. En fantastiskt fin stad och en grym fotbollsmatch i form av Bayern-Dortmund. Jag får fortfarande gåshud när jag tittar på klippen jag har, men också denna youtube-video med highlights.

Så ikväll hejar jag på Pep (Bayern är mitt "andrahandsval" i Europa och Pep är min favorit-coach) och hoppas att Malmö lyckas stå emot IFK trots alla skador!

Likes

Comments

Man mår automatiskt lite sämre när det ligger snö på marken och det öser ner regn från himlen. Men jag har ett knep för att komma ut hur det än ser ut utanför fönstret!

Första gången jag hörde Rachel Plattens "fight song" var när hon var med på Skavlan. Och ska jag vara ärlig var det kanske inte bara låten som gjorde att jag la till den i min spellista (visst hon är 34, men hur snygg är hon inte?). Men efterhand som den spelades i öronen så började jag lyssna mer och mer på texten. Och vilken lyftande text!

Så kolla på klippet, lyssna på texten (även om det kan vara svårt), det är grymt motiverande!

Likes

Comments

Det var på ett kallt Säbyvallen i Ramdala som det var dags för årets andra match. Och stort tack till alla spelare i laget som gjorde att spelet värmde, för annars hade jag nog förfrusit.

Vill börja detta inlägget med att säga att jag tränat mycket på att vara objektiv i mina referat. Är vi sämre än våra motståndare så ska jag erkänna det. Jag tyckte det var svårt i början, men några års träning har gjort att det har blivit lättare.

När jag nu gjort klart att jag blivit ganska bra på att vara objektiv så vill jag säga att den uddamålsförlust vi åkte på igår var helt orättvis.

Vi inleder precis som första matchen bäst och håller i taktpinnen. Men blir straffade redan på deras första anfall (ex. allsvensk spelare som fortfarande håller bra nivå). Men trots ett tidigt mål, som hade kunnat knäcka de bästa lagen, så fortsätter vi mala. Och även om den första halvleken är ganska jämn så tycker jag både i spelet och räknade heta målchanser så är det lite plus för oss. Men trots det så lyckas våra motståndare peta in 2-0 några minuter innnan paus.

I halvtid lovar vi varandra att fortsätta vara det bättre laget men att höja oss lite till. För det kändes som att vi hade lite mer att ge. Och trots att vi återigen åker på ett tidigt mål (åter igen ex. allsvensk spelare) så lyckas vi komma tillbaka. Och denna gången är det inte bara 20/25 minuter i andra som vi är dominanta. Utan det är hela andra halvlek. Vi styr spelet, radar upp chanser och kommer rätt i pressen nästan hela andra halvlek. Och tillslut får vi utdelning. När deras spelare i muren på en frispark, tar med handen inne i straffområdet så får vi straff. Amanda tar hand om straffen på ett iskallt sätt (ribba, målvakt, in i mål... Hjärtat stannade både en och två gånger). Och här tror jag våran tur vänder. Vi har skapat massor med chanser de två första matcherna, men haft problem med att sätta dit dom. Men nu känns det som att det är vår tur att få stolpe in. Och just stolpe in blev det på 3-2 målet som Ayat satte dit med några minuter kvar av matchen och därmed fastställde slutresultatet.

Måste tacka alla i laget för dagens insats och för att alla är så förstående. Jag var verkligen inte på topp igår, jag hade en av mina värsta ångestdagar på över en vecka. Men att komma och möta alla positiva spelare som vill bli bättre varje dag gör mycket. Stort tack!

Likes

Comments