Dagen ska ägnas åt att bara inte göra något faktiskt, hundarna och jag har tagit ledigt från allt idag ! verkligen. vi har bara latat oss och myst, men ibland behöver man såna dagar också, igår vart det inga bilder eftersom jag har ingen laddarkabeln pga en liten fröken kleo som bestämde att det var kul att ta söner den med sin mun (hund f*N) men men jennifer fixar en ny till mig idag ! bönan min <3

Skriver fortfarande på mitt inlägg om depression det kommer upp så fort jag har knåtat ihop det ordentligt !


hörs senare !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första veckan i skolan är gjord efter lovet och det känns bra att vara igång igen fast jag inte har varit så produktiv på hela veckan, men har ju snart läst ut boken som jag har på svenskan och det är jag faktiskt stolt över eftersom jag tycker den varit så otroligt seg nu på sistone, allt är ganska tungt i skolan och jag får svårt att ta tag och börja jobba med något överhuvudtaget och då blir det ingenting i slutändan tyvärr! Men jag har lovat mig själv att om jag faktiskt tar tag i sakerna i skolan ordentligt och fixar det så ska jag nog köpa mig något speciellt senare i vår sen ! vi får se vad det kan vara har inte kommit på det ännu men jag vill ha ett mål att jobba mot så jag har något att suckta efter.

Idag blir det aktivitets träning på schemat och jag tänkte göra det svårt för både Nixa och Kleo, fotograferar så klart min "bana" och förklarar vad jag gör med sakerna i ett eget inlägg. Det är det bästa med aktivitets träning att det finns inga gränser för vad man kan hitta på. Det finns alltid nytt att testa och göra, något som Nixa tycker om då hon gillar att tänka och jobba med huvudet.

Ska fixa ett inlägg om depression till er, lägg gärna kommentarer och kanske jag även har tips som kan hjälpa er när ni mår dåligt! har några på lager nämligen.

Likes

Comments

Tjosan! idag har jag haft vanliga kurser hela dagen och jag kan inte direkt skryta om att jag varit produktiv av mig, har inte blivit så mycket pluggande faktiskt, har mest tagit det lugnt och diskuterat olika ämnen så något produktiv har man väl varit, men inte mer än så liksom. idag var en sån där dag när man bara fokuserar på att släpa upp rumpan till skolan och orka en hel dag med det sagt en väldigt dålig dag helt enkelt. hade otroligt svårt att sova inatt, hade mycket tankar som for i mitt huvud och det var som att hjärnan inte kunde stänga av alls faktiskt.

nu blir det en promenad med hundarna och Jennifer, hoppas då fan inte det fryser på mer nu för fuck vad det är kallt ute nu, man ser ju ut som michellin gubben delux när man ska gå ut.

tänkte även fixa ett inlägg om depression och beskriva hur det är för mig osv. men det får bli senare!

hörs hej!

Likes

Comments

Nixa ! min fina prinsessa på 3 år ! är blandras mellan schäfer/dobermann, hon är energisk, älskar att jobba, tänka och vara med. tyvärr är hon något nervös och osäker men det tränar vi på att få bort!

Hon kom till mig för några månader sedan, hon är speciell på sitt eget lilla vis som att hon när hon ska tugga ben ligger på rygg först och leker med benet, riktig knäppnöt!

Varken jag eller förra ägaren vet något om hennes tidigare liv, så hon är som ett oskrivet blad just nu och vi tränar på att bara vara hund, inte vakta, hon ska få en ny uppgift men har inte kommit på vad hon vill göra ännu.

Nixa kan trix så som :

1. sitt

2.ligg

3.skall

4.snurra


vi håller på och lär oss krypa nu också ! förhoppningsvis kan hon det till jul lite bättre om vi övar lite varje dag!

Nixa ska få en uppgift i framtiden av mig så som att kanske apportering eller något annat, men ej vakta då hon blir nervös och osäker och det känns orättvist mot henne att hon ska hålla på med det. Men nu ligger ju fokuset på att bara vara hund och funka tillsammans med andra hundar ordentligt, hon blir även vid hundmöten och nya miljöer nervös och osäker. Men vi jobbar varje dag på det och förhoppningsvis kanske hon kommer slippa stressen i slut ändan och finna lugnet av att bara gå förbi andra hundar.

När Nixa kom till mig skällde hon på allt och alla, men nu när vi jobbat av energi och börjat få hjälp med vårat problem så går det absolut bättre och bättre, hon har ändrats väldigt mycket men även hon har ups and downs och det måste man ta hänsyn till så man får verkligen inte bli frustrerad när hon en dag gått tillbaka fem steg i utvecklingen.

Varje dag är en ny dag, med nya utmaningar och med Nixa blir det verkligen inte tråkigt.

Det bästa med Nixa är att hon är en sån otroligt vacker och trevlig individ som aldrig skulle vara elak, är man ledsen så kan hon sätta sig framför en eller i knät och så man kan krama om henne och hon sitter där tills du är nöjd. Hon är en liten ängel i en stor pruttförpakning!Likes

Comments

Aka kleo !

detta är min whippet tjej på 6 månader som är det bästa som hänt mig ! skulle aldrig byta bort henne, inte ens för 1 miljon!

Hon är en ödmjuk, snäll och lite clowning hund med mycket energi alltså passande mig då jag själv har enormt mycket energi. Hon hatar regn och blåst, älskar just nu snön och tror det regnar glass, Hon är andelningen till att man vaknar på morgonen och går upp, hon tittar alltid på en med en blick full med sattyg, hon vet alltid hur man retar upp matte och tänjer hennes tålamod och gränser hela tiden1 fröken bus!

Hon är en renrasig whippet med stamtavla vilket medför att jag kanske någon gång i framtiden stället ut henne, men först ska vi testa på agility, parkour eller något annat skojigt eftersom kleo är en godis råtta och har ett otroligt roligt lynne att jobba med.

tricks hon kan nu är :

1.sitt

2.ligg

3.sjunga

4.skall

5.tass

6.stanna

7. varsågod

8. inkallning (dagligt jobb just nu då hon testar mattes gränser)


vi ska förhoppningsvis lära oss rulla runt, pang, andra tassen osv senare men hon får smaka på varje karamell i några veckor när hon lärt sig något nytt då jag tycker det är nyttigt för henne att smälta det hon lärt sig.

Kleo är en CLOWN ut i klo spetsarna, hon gör alltid något knäppt och när man tittar på henne och retar sig på henne så går det verkligen inte att bli arg eftersom henne blick är något som skriker SÖTHET!

Jag kan inget annat än ge min uppfödare en stor eloge för hennes positiva och glada bemötande! hon frågade hur jag var och gav förslag på valpar, där var även kleo med eftersom kleo har mycket energi och även jag.

Jag kom innanför dörren och den där lilla skiten kom med fladdriga valp ben. jag tog upp henne och kärlek började brinna men för att inte låsa mig vid fel hund så gosade jag lite med de andra valparna också och dem var också sådär otroligt trevliga men kleo fångade mitt hjärta mest speciellt när hon låg i in famn medans de andra hundarna lekte och hon stannade, hur många valpar på 8 veckor stannar kvar när det händer något så kul som en kartong att riva sönder brevid sig ? inte många! så kleo fick det bli! i

Ibland kan jag riva mitt hår över den där lilla bönan men sen kommer hon och pussar mig i ansiktet och tittar sådär som bara hon kan göra på mig och då går det över, hennes päls har används som servett till tårar och snor (äckligt jag vet) , hon har varit mer på turer ute i skogen och att få se henne lycklig är det viktigaste för mig!

Kleo, det bästa jag har <3


Rasen whipept kan jag gärna skriva om i ett annat inlägg!

Nixa får ett eget inlägg !

Likes

Comments

Idag hade vi hund kurs på schemat och vi fick träna på aktivitets träning, något som ska få hunden att tänka och fundera.

Nixa var helt frälst idag på allt vi gjorde och vi påbörjade träning på krypa som ett nytt trick, hon va med på alla noter helt och hållet utan problem! så det var verkligen något som passade henne perfekt!

Kleo däremot tyckte det var något svårt men det var endast för att hon kunde inte koncentrera sig på uppgiften med sin förare och det kan vara så för en sexmånaders ibland! Hon var helt enkelt inte på humör idag för att jobba och alla har ju sina bättre och sämre dagar. vi får testa någon annan gång snart igen, funderade på och göra det på fredag och se vad hon tycker !

Så nu har jag slutat för dagen och tänkte faktiskt sätta mig en stund och spela, man måste ju unna sig om man ska orka också !

Nixas inlägg för ni imorgon!

hörs senare !

Likes

Comments

tjolahopp!

Första inlägget ska innehålla ? ja vadå egentligen ?

jag är iallafall ny här , mitt namn är Natalie Forsbom är snart 20 år och tänkte dela med mig av min vardag med en whippet tik vid namn Kleo och en svhäfer blandis vid namn Nixa.

kleo och nixa får ett eget inlägg med egen presentation !

men åter till mig då !

Jag har ADD men säger ADHD då jag tenderar mer till ADHD kriterierna och är väldigt hyperaktiv samt impulsiv. jag var även ett kriterie från Bordeline och det är även något jag kommer skriva om då jag har samhörighet med Bordeline på väldigt många plan. jag följs även av depression och ångest varje dag.

Min vardag består av skola uppe i Fränsta på Ålsta folkhögskola där jag går Allmän kurs- hund och ska få klart min gymnasie kompetens! varför jag inte gått klart gymnasiet kommer i ett annat inlägg.

följ gärna mig i min vardag och se vad jag hitter på, tro mig att vara jag blir aldrig tråkigt.. hittar nämligen alltid på nytt !

Likes

Comments